Oratge del pont de la Puríssima: Adéu a la gota freda i torna l'estabilitat

Les pluges seran molt més dèbils este dijous 5 i tendiran a desaparéixer de cara als pròxims dies. Les temperatures es recuperaran notablement
El temporal de llevant anirà clarament a la baixa els pròxims dies | Arxiu

El temporal de llevant que ens ha afectat durant bona part d'este inici de la primera setmana de desembre pareix que anirà clarament a la baixa i de cara al pont de la Puríssima tornarà l’ambient assolellat.

Tot i això, cal destacar les quantitats d’acumulació de pluja que han superat els 300 l/m². En alguns casos, fins i tot, s’han apropat als 400, com és el cas dels 390 l/m² de La Drova o els 363 l/m² de Barx. En la majoria de llocs han quedat entre els 50 i els 200 l/m². La regada ha sigut general i, a diferència d’altres voltes, no han ocasionat grans desperfectes.

Mapa d'avisos per a este dijous | Aemet

Dijous encara tindrem núvols

Al llarg d'este dijous el temporal de vent i mala mar anirà clarament a la baixa però encara no podem baixar la guàrdia ni fer imprudències aproximant-nos a les platges. Les ones encara seran destacables, d'uns 3-4 metres d'altura i el vent de gregal, tot i no ser tant intens, seguirà bufant amb ratxes que superaran els 60 km/h.

Els cels predominaran ennuvolats i les pluges seguiran sent moderades tant a Castelló com a les comarques de la Ribera, la Safor i la Marina Alta. A la resta, seran molt dèbils i tendiran a desaparéixer al llarg de les hores. Tot i això, el sol encara no eixirà en tota la jornada. Les temperatures seguiran marcant valors hivernals per davall dels 15ºC en tot el territori valencià.

Previsió de símbols per a este dijous | Aemet

Divendres desapareix la gota freda

El pont de la Puríssima començarà encara amb un ambient prou ennuvolat però ja sense vent i un oratge molt més tranquil. Al llarg del matí encara podrien caure alguns ruixats, tant a Castelló com al cap de la Nau, però amb tendència a desaparéixer ràpidament durant el dia. Durant la vesprada s’obrirà el cel en tot el territori valencià i ja no plourà pràcticament a cap lloc.

El temporal de mar anirà clarament a la baixa, juntament amb el vent que ja serà dèbil, però encara gregal. Les temperatures no es recuperaran massa tot i l'eixida del sol durant la vesprada. Quedaran en general per baix dels 15ºC també.

Cap de setmana anticiclònic i per a disfrutar a l’aire lliure

Per al cap de setmana, tant dissabte com diumenge, vos explicarem què farà l'oratge que esteu esperant. El sol dominarà a tot el territori valencià, sense excepcions. Calma i tranquil·litat absoluta. Les temperatures diürnes es recuperaran clarament. Els valors màxims tornaran a superar els 10-12ºC en l’interior i en la costa es podran superar els 17 o 18ºC, especialment diumenge. A últimes hores de diumenge arribarà un front atlàntic que taparà el cel ja de cara a la vesprada, però sense més conseqüències.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Fotos i vídeos: Torna la neu a l'interior del territori valencià" "Arriba la part més forta de la gota freda: pluges torrencials i temporal de vent i mar"