Alerta roja pel temporal de pluges en el territori valencià

Hi ha més de 25 carreteres tallades i diferents localitats han suspés les classes
S'han suspés classes en algunes localitats | Europa Press

Actualització 05/11/2020 a les 22.00 hores. L'oratge en València ha conseguit estabilitzar-se, després d'una vesprada a on hem pogut vore els carrers de la capital del Túria completament inundats. Durant les últimes hores, el servici d'emergències de la Generalitat ha atès més de mil incidències. Benifaió ha sigut un dels municipis on més aigua ha caigut.

La gota freda ha inundat alguns carrers i avingudes principals de la ciutat com es el cas de l'avinguda dels Tarongers i Serrería, així com el Passeig de l'Albereda, a on han quedat cotxes atrapats i no es pot circular. A mesura que ha anat frenant la pluja, han obert al trànsit els passos inferiors de la ciutat.

A causa de la gota freda, l'estació de metro d'Alameda de València va a permanèixer tancada fins a nou avis. D'altra banda, s'ha restablit la circulació entre les línies 1 i 2. No obstant això, s'hi ha interromput el trànsit entre Torrent i Picassent. Les circulacions de les línies c2, c3, c4 i c5 continuen tallades.

A hores d'ara, continuen tallades 22 carreteres per inundacions en el territori valencià. 

D'altra banda, s'ha obert a les 19.00 hores circulació els passos inferiors de Primat Reig, Petxina, Germanies i Pérez Galdós a conseqüencia de l'oratge. No obstant això, encara continuen tallades per inundació algunes carreteres.

En Picassent ja han caigut més de 200 l/m² i la força de l'aigua és tan gran que arrosega els cotxes. Benifaió i Almussafes han sigut els municipis on més ha plogut. En estes localitats valencianes s'han acumulat 417 l/m² hui amb 155 l/m² registrats en només 1 hora.

Es tanquen al trànsit els túnels de la ciutat de València per precaució meteorològica.

La Policia Local de València ha tallat el trànsit en el pas inferior de l'avinguda Germans Machado a Joan XXIII, per acumulació d'aigua en el paviment.

A causa de les inclemències metereològiques, les circulacions de la línes C2 del tren de rodalia només arribarà fins a Silla i tornarà a l'estació de València Nord.

El temporal de pluges ha causat diferents talls en la línia de Metrovalencia en els últims minuts. S'ha vist interrompuda la circulació de la línia 1 entre Picassent i l'Alcúdia; entre Picassent i Alginet; i entre Alginet i Font Almaguer.

L'Agència Estatal de Meteorologia ha establit este migdia de dijous alerta roja en el litoral sud de la província de València a causa de les precipitacions acumulades d¡uns 220 litres per metre quadrat, una alerta que està programa, com a mínim, fins a les 17.00 hores de la vesprada.

A demés, ha declarat alerta taronja per pluges que poden acumular fins a 60 litres per metre quadrat en la mateixa zona des de les 17.00 hores fins a les 20.00 hores de la vesprada. Quant a la província de Castelló, l'Agència ha declarat en alerta taronja el litoral sud, i en la d'Alacant, també s'ha declarat la taronja en el litoral nord.

Una de les zones més afectades per este fort temporal de pluges està sent la comarca de la Ribera, en la que han hagut de tancar diferents escoles d'algunes de les seues localitats i, a demés, han hagut de rescatar a diferents veïns atrapats en les seues cases. Fins i tot s'ha hagut d'evacuar part d'un càmping de Sueca i un centre d'usuaris amb diversitat funcional en l'Alcúdia.

Diferents carreteres tallades en el territori valencià

Al llarg d'este dijous ja són un total de 26 les carreteres que s'han tallat en tot el territori valencià a conseqüència de l'episodi de pluges que s'està vivint, ha informat la Generalitat Valenciana a través de Twitter. A continuació pots consultar quines són:

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Nou terratrèmol registrat en el Golf de València" "Méteo especial: Alerta amb la gota freda per a demà, possibles pluges torrencials"