Calor intensa i de ple estiu amb algunes novetats al llarg d'esta setmana

Les temperatures no arribaran als 40ºC com la setmana passada, però la calor intensa es mantindrà tota la setmana
Les temperatures tocaran sostre dimarts amb molts valors pròxims als 35ºC en l'interior | Arxiu

El sol i la calor intensa que han predominat en tot el territori valencià este cap de setmana, tindrà continuïtat durant la primera mitat d'esta setmana. A demés, pareix que les temperatures seguiran molt elevades al llarg de tota la setmana, però a pesar d'això no s'arribarà als valors tant escandalosos de la setmana passada, quan es va arribar als 41ºC en alguns punts del sud de València. D’altra banda, tot apunta a que a partir de divendres els termòmetres tornarien a pujar amb més força. En definitiva, la calor de ple estiu serà la protagonista els pròxims dies.

Temps radiant i de ple estiu

Fins al moment, este dilluns i dimarts, vindran marcats pel sol radiant en la majoria de comarques i la calor tornarà a ser la protagonista. Només hi haurà alguns núvols baixos matinals en la costa i en punts d’Alacant, mentres que de vesprada creixeran nuvolades en l’interior de la Ibèrica que, a tot estirar, podrien deixar alguna gota en l'interior de les comarques interiors de Castelló.

Mapa de símbols previst per a dimarts en el territori valencià | AEMET
 

Les temperatures es mantindran molt similars o pujaran un poc en la costa, sobretot a partir de dimarts. Màximes d’entre 28ºC i 32ºC en conjunt, més altes en l’interior de València i Alacant, a on es podran fregar de nou els 35ºC. En el litoral es quedaran entre 26ºC i 28ºC gràcies a les marinades, però amb basca molt accentuada. Temps típic per a l’època.

Calor intensa per dies, però sense excessos

Dimecres, dijous i divendres seran tres dies sense canvis pràcticament. El sol i la calor seguiran dominant el panorama meteorològic del territori valencià, però sense excessos de calor. La majoria de màximes se situaran entre els 28ºC i 32ºC. Com a xicoteta novetat, durant les vesprades podríem tindre algunes tempestes en l'interior, especialment durant la vesprada de dimecres i dijous.

Cap de setmana de ple estiu

Pareix que el cap de setmana estarà marcat per l’arribada d'una bossa d'aire fred en alçada pel Cantàbric, però no ens afectarà als valencians directament. Entre dissabte i diumenge, tot apunta que el temps seguirà sent solejat i recuperaríem l’ambient de ple estiu amb calor intensa en tot el territori valencià.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Alguns canvis en el temps abans d'un primer cap de setmana de juliol de ple estiu" "Méteo especial: Ponentada sufocant amb TºC de fins a 40ºC el primer dia de juliol"