El president de la Corporació Audiovisual de la Comunitat Valenciana (CACVSA), Vicente Ordaz, ha obert la porta a la idea de retransmetre festejos taurins per À Punt, una decisió que dependrà de la rendibilitat, l’audiència i els costos de producció. Aquesta declaració ha suscitat diverses reaccions entre els grups polítics, els quals expressen les seues preocupacions sobre la preservació de la llengua valenciana en mitjans públics.
Ordaz ha deixat clar que no hi ha intenció d'”arraconar” el valencià dins de la cadena. En la seua intervenció davant la Comissió de Radiotelevisió Valenciana, va informar que actualment, la proporció de contingut en valencià és del 92%, enfront del 8% en castellà, i confia que aquestes xifres es mantindran.
Reaccions dels grups polítics
Diversos partits han expressat les seues inquietuds i expectatives respecte a la nova direcció d’À Punt. Des de Vox, Joaquín Alés ha manifestat el desig que la cadena s’estabilitze i millore els seus resultats, augmentant l’audiència i defensant la convivència entre el valencià i el castellà. Per la seua banda, José Juan Zaplana del PP ha assenyalat la necessitat de connectar amb el màxim nombre de valencians, mentre que Mercedes Caballero, del PSPV, ha qüestionat si l’objectivitat dels continguts patirà a causa de l’obsessió per les xifres d’audiència.
Compromís, representat per Mª Josep Amigó, ha denunciat el que considera un “control polític”. Va expressar la seua preocupació sobre la possible marginalització del valencià en favor de l’audiència i va criticar la recent modificació legislativa que afecta À Punt.
La gestió de recursos i futurs projectes
Ordaz ha justificat els canvis en la programació i la cancel·lació de diversos programes de producció externa que no han donat els resultats esperats. Ha defensat l’optimització de recursos i ha assegurat que les oposicions estan suspeses per llei, però que s’està treballant en la nova relació de llocs de treball.
El president d’À Punt ha conclòs la seua intervenció amb un compromís: seguir treballant per equilibrar la necessitat de rendibilitat amb la responsabilitat social i cultural que implica la difusió del valencià en els mitjans de comunicació.