Busquen xiquets amb autisme per a validar un nou mètode de diagnòstic

Compartir:

El Centre de Desenvolupament Cognitiu Xarxa Zenit al costat de la Universitat Politècnica de València requereixen xiquets d'entre 3 i 7 anys per a validar un nou mètode de diagnòstic d'autisme mitjançant Realitat Virtual i Intel·ligència Artificial

El Projecte T-Eye, pioner en el món, està subvencionat pel Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat.

L’equip d’investigadors dels Centres de Desenvolupament Cognitiu Xarxa Zenit i de la Universitat Politècnica de València encarregats del Projecte T-Eye per a diagnòstic precoç de l’autisme estan buscant xiquets amb edats compreses entre 3 i 6 anys per a completar les passades experimentals de validació d’aquest innovador sistema per a diagnòstic de l’autisme a través de realitat virtual, intel·ligència artificial i biomarcadores.

Els perfils demandats per aquestes entitats són tres: xiquets d’entre 3 i 6 anys que ja tinguen diagnòstic de TEA a través de la prova ADOS-2; xiquets d’entre 3 i 6 anys normotípicos (amb un desenvolupament normal); pares, mares o tutors d’aquests xiquets (amb els quals es validarà una aplicació per a l’anàlisi semàntica i prosòdica de la veu, inclosa en T-Eye).

Es realitzaran entre una i tres sessions 45 minuts cadascuna, depenent de la mena de neurodesenvolupament del xiquet, en una data i horari a elecció dels responsables de menor.
Aquestes sessions tindran lloc en un entorn amigable, una habitació virtual T-Room que recrea un parc on el xiquet jugarà a diferents jocs amb Pablo, l’avatar.

Als xiquets se’ls col·locarà una polsera per a mesurar la seua activitat electrodermal i unes ulleres lleugeres d’Eye Tracking per a controlar el seguiment de la mirada. A més, amb tècniques d’intel·ligència artificial s’analitzaran els moviments corporals del xiquet per a alertar de possibles estereotipias.

De moment, aquesta investigació ha aconseguit discriminar amb un 90% de precisió un xiquet TEA d’un normotípic, però es necessita continuar investigant mitjançant l’increment de la mostra perquè les conclusions finals siguen robustes, i T-Eye, un projecte científic 100% valencià, puga ser validat oficialment com a mètode de diagnòstic certificat i com una alternativa al diagnòstic clàssic.

EL MÉS LLEGIT

Aitana Mas, en contra de la gestació subrogada: ‘A Espanya no es permet comprar xiquets’

La vicepresidenta del Consell recorda que hi ha altres opcions per tindre una família com l'adopció i que hi ha 4.000 xiquets i xiquetes dins del sistema públic valencià

Ford rebaixa l’edat de prejubilació als 55 anys per a l’ERO d’Almussafes

La multinacional també planteja indemnitzacions de 45 dies per any, però els sindicats reclamen ampliar la proposta i exigeixen abaixar l'edat de prejubilació per a més sortides voluntàries

Una dona amenaça de cremar-se a l’estil bonze si no li donen un habitatge a Alacant

La dona està a punt de ser desallotjada del local on viu i exigia que se li lliurara un habitatge

La Fira de les Comarques reuneix propostes turístiques per a tots els públics a la plaça de Bous de València

El certamen anual de la Diputació, que apropa als visitants de forma gratuïta l'oferta turística de tota la província, se celebra des d'este divendres fins diumenge que ve