EN DIRECTE

📸⛈ FOTOS I VÍDEOS TEMPORAL CV: Seguix les últimes hores de la borrasca 'Glòria' minut a minut

URGENT

⚫ ⛈ 4a víctima mortal pel temporal, en Alcoi

Quique Dacosta, contra l'Ajuntament de València per posar-li un contenidor davant del local

A Ribó, «¿Si no t'encarregues dels problemes dels veïns, de què t'encarregues?»
El restaurant de Quique Dacosta en la Ciutat de València: el Llissa Negra | Quique Dacosta

 

El xef valencià Quique Dacosta, premiat amb tres estreles Michelin, en peu de guerra contra l'Ajuntament de València i apunta directament a l'alcalde, Joan Ribó, dels problemes que una mala ordenança municipal li estan causant al negoci. Segons explica en el seu twitter personal, li han instal·lat un contenidor justet davant del restaurant per unes obres en el carrer d'enfront, cosa que ha fet que li entraren menys clients perquè li tapen l'entrada i pareix que tinga el local tancat.

 

Dacosta indica que entén que el veí que està fent obres no puga posar el contenidor en el seu tros, ja que hi ha pilons en la vorera. Ara bé, el xef indica que hi ha alternatives menys invasives –el cantó del carrer, que no té pilons–, que no suposen un risc laboral per als obrers, que no haurien de passar el carrer amb el trànsit que implica. Ara bé, l'única resposta oficial que ha tingut ha sigut que «si la Policia Local de València no ha registrat incidència, no hi ha problemes».

 

Tres mesos d'obres que desesperen al cuiner

Amb este panorama, el cuiner ha intentat parlar amb l'administració per a estudiar alternatives favorables per a totes les parts, ja que «el contenidor té previst quedar-se tres mesos en l'aparador» de la Llissa Negra. La sorpresa i la indignació del premiat xef han vingut quan l'alcalde Joan Ribó, després de parlar en persona amb ell, li ha indicat que «no es pot encarregar d'eixes coses». I, davant d'això, Dacosta ha esclafit: «¿Si no t'encarregues dels problemes dels veïns i, a demés en este cas, emblemes de la ciutat, de què t'encarregues?».

 

 

Segons pareix, atenent les queixes públiques que el cuiner de Dénia va fer ahir en internet, l'Ajuntament de València li ha contestat que treballaran per solucionar-li el problema que «no correspon en cap cas a l'Alcaldia». De fet, fonts del 'Levante' han explicat que al llarg del dia canviaran la ubicació del contenidor. Ara bé, tal com ha explicat el mateix Dacosta «una persona de l'equip de l'alcalde Ribó em va prometre que em tocaria per a 'explicar-me', i res».

 

 

Esperem que els problemes d'un dels emblemes de la cuina valenciana moderna puguen ser resolts en breu. Al capdavall, com lamenta el denier «¿No hi ha ningú en l'administració ni en la policia que tinga un poc de sentit comú a l'hora d'aplicar la normativa municipal?».

 

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!