Bezoya es ressent d'un 2017 especialment sec i experimenta problemes amb el subministrament

A este problema se suma una pujada del preu de la botella per a fer front als costos de producció
Leer en español
Bezoya experimenta incidències puntuals | Cedida

 

 

  

L'escassetat de pluges d'esta tardor està començant a tindre conseqüències no solament per a la reserva d'aigua per a regs sinó per als consumidors d'aigua embotellada. La primera marca que ha confessat «incidències puntuals» en els seus subministraments ha sigut una de les més consumides a Espanya: Bezoya. La font natural de la qual s'extrau esta aigua, a Segòvia, no passa per un bon moment.

  

  

En alguns mercats i superfícies ja han començat a tindre problemes amb el subministrament de l'aigua embotellada. «La nostra aigua Bezoya procedix d'una font situada en plena naturalesa de la província de Segòvia, en plena Serra de Guadarrama. Per tant, l'aigua Bezoya es veu irremeiablement vinculada als fenòmens meteorològics», assegura l'empresa a 'La Información'.

 

Un 2017 especialment sec

Els embassaments han arribat al seu nivell més baix en els últims anys, i és que este 2017 està sent especialment atípic, amb unes precipitacions menors de l'habitual. «Ha sigut en el seu conjunt molt sec», assenyala l'Agència Estatal de Meteorologia, i sentència: «Es tracta del mes d'octubre més sec d'este segle».


Segons les dades d'esta agència, l'any ha tancat amb una mitjana de 551 litres per metre quadrat, la qual cosa es tradueix en un 15% de dèficit respecte a la mitjana històrica. Encara que Bezoya assegura que les fàbriques seguixen treballant amb normalitat, confessa que ha patit algunes incidències puntuals. Un exemple clar ocorre en Mercazaragoza, on han tingut algun problema d'estoc.

Pujada de preus

A este problema se suma una pujada del preu de la botella que ha afectat la butxaca dels consumidors. Esta pujada, segons asseguren, no tenen res a vore amb la sequera, sinó que respon a necessitats de mercat. «La realitzem amb la finalitat d'afrontar la pujada de costos de les matèries primeres, principalment PET i PEAD», asseguren.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!