Desmantellen una organització criminal dedicada a l'estafa de criptomonedes en Alacant i Conca

Han agarrat a 4 persones
Els sospitosos són de diferents nacionalitats  | ACN

Agents de la Policia Nacional han destapat en Alacant i Conca una estafa de més de set milions d'euros en criptomonedes, en una operació en la que han detingut a quatre persones de nacionalitat espanyola, italiana i argentina, d'entre 23 i 36 anys, per la seua presumpta implicació en la negociació d'una gran quantitat de monedes virtuals que, una vegada invertides, no eren reembossades als seus legítims titulars.

Agents del Grup de Delinqüència Econòmica de la Brigada de Policia Judicial d'Alacant, encarregats de la investigació dels delictes econòmics, van detectar diferents fraus que tenien com a principal actiu este tipus de monedes virtuals, usades com a sistema de pagament en internet o com una nova alternativa d'inversió.

Els fraus van ser denunciats per multitud de víctimes, que coincidien totes elles que havien sigut estafades després de transferir criptomonedes a una empresa que oferia invertir-les i traure'ls alta rendibilitat, segons ha informat la Policia en un comunicat.

Un gran número de víctimes

Per això, els agents van iniciar una investigació amb la finalitat d'esbrinar qui estava darrere d'estes estafes, ocultes després d'una societat inexistent.


L'engany consistia en el fet que les víctimes traspassaven les seues monedes virtuals a la suposada societat perquè les gestionaren, arribant també a entregar diners en efectiu per a adquirir més moneda virtual.

Per a captar a les víctimes, els presumptes autors oferien una alta rendibilitat i, una vegada que les monedes virtuals estaven en poder dels ara detinguts, els abonaven els interessos generats amb les aportacions dels nous inversors per a així donar una aparença de solvència, fins que passat un temps ja deixaven d'abonar els guanys i tampoc reintegraven l'invertit.

Un botí de 7 milions d'euros

Els investigadors van poder determinar que la quantitat de criptomonedes estafades ascendia a més de 380, i la totalitat dels diners estafats depassava els set milions d'euros.

Una vegada dutes a terme totes les indagacions, els agents intervinents van coordinar les seues actuacions per a localitzar i detindre als quatre presumptes implicats, dos hòmens i dos dones, per un presumpte delicte d'estafa. La Policia ha intervingut en l'operatiu multitud de material informàtic com a ordinadors, tauletes i telèfons.

Un dels arrestats va ser localitzat en Conca, on havia fugit a fi de refugiar-se davant les pressions rebudes per part d'una gran quantitat de clients als que no havia retornat les seues inversions.

Una vegada detingut va ser posat a la disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia d'eixa ciutat. La resta de detinguts van quedar en llibertat després de ser sentits en declaració en la comissaria d'Alacant. La investigació continua oberta, ja que els investigadors tenen coneixement que existixen més víctimes d'esta estafa.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Cau una banda acusada de vendre vehicles de lloguer robats en Castelló" "Mor una persona sense llar al costat de l'hospital General de València"