Destapen una estafa internacional en la venda de ra√Įm ecol√≤gic per a la Nit de Cap d'any en Alacant

Els diners estafats oscil·len entre els 14.000 i 24.000 euros
Imatge d'arxiu | ACN

La Gu√†rdia Civil d'Alacant ha destapat una macroestafa a nivell internacional en la que 15 tones de ra√Įm convencional s'haurien comercialitzat en el mercat com de categoria ecol√≤gica, a trav√©s d'una empresa que suposadament hauria obtingut de manera il¬∑legal uns ingressos que oscil¬∑len entre els 14.000 i 24.000 euros per la venda del producte.

A conseq√ľ√®ncia d'estos fets els agents de l'Equip ROCA investiguen a tres persones, dos h√≤mens de 54 i 20 anys i una dona de 51, per un delicte d'estafa, pertinen√ßa a grup criminal, falsedat documental i un delicte continuat contra els drets dels consumidors.

La suposada activitat delictiva dels autors consistia en la venda de ra√Įm convencional com si fora ecol√≤gic per a la Nit de Cap d'any, sense reunir els requisits necessaris per a ser-ho, segons ha informat l'institut armat en un comunicat.

La Gu√†rdia Civil ha comprovat que l'activitat m√©s recent d'esta empresa havia sigut l'enviament de 20 tones de ra√Įm suposadament ecol√≤gic a diferents empreses establides en Madrid, Navarra, Barcelona i Perpignan (Fran√ßa). Les an√†lisis fetes van determinar que nom√©s cinc de les 20 tones venudes s'havien recol¬∑lectat de vinyes de cultiu ecol√≤gic.


L'Equip ROCA de la Gu√†rdia Civil d'Ibi, en la comarca de l'Alcoi√† (Alacant), va iniciar una investigaci√≥ a mitjan de desembre despr√©s de qu√® el Comit√© d'Agricultura Ecol√≤gica de la Comunitat Valenciana (CAECV) i el Consell Regulador de la Denominaci√≥ d'Origen Protegida Ra√Įm de taula Embossat del Vinalop√≥ posaren en coneixement dels agents un possible frau alimentari relacionat amb la venda de ra√Įm de taula.

680 quilograms en total

Segons les declaracions recollides d'estes dos organitzacions, la defraudaci√≥ que estava fent una empresa situada en la localitat d'Agost, en l'Alacant√≠ (Alacant), consistia en la venda de ra√Įm convencional com a ra√Įm ecol√≤gic, usant per a aix√≤ una s√®rie de segells i logotips falsificats.

Hores m√©s tard a l'inici de les investigacions, els efectius van esbrinar que un cami√≥ anava a transportar alguns quilos de ra√Įm des de la localitat alacantina de Monforte del Cid, en el Vinalop√≥ Mitj√† a MercaBarcelona. Una volta va ser interceptat este vehicle, es va fer un registre de la c√†rrega que transportava per a la seua verificaci√≥.

Una volta constatats els resultats de les an√†lisis de la qualitat de la fruita i que les caixes que contenien el ra√Įm estaven identificades com a categoria ecol√≤gica, els agents van procedir a la retirada dels adhesius de les caixes que contenien el producte i a la immobilitzaci√≥ de la c√†rrega, que ascendia a un total de 680 quilograms de ra√Įm.

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram

"Cotxe atrapat a causa del temporal en Benicarló" "Alarma en Dénia! Evacuen el Palau de Justícia per moviments en el sòl"