La lava que discorre per davall de les bugades, un perill imperceptible

Els veïns temen que avance cap al barri de la Laguna

El volcà de la Palma, més actiu i explosiu que mai, presenta un nou perill afegit, imperceptible fins i tot per als vulcanòlegs: la lava que discorre per davall de les bugades. La seua eixida a la superfície podria causar grans destrosses en el barri de la Laguna.

Preocupa que les bugades de lava continuen avançant feia les cases i la incertesa sobre l'evolució del volcà és cada vegada major entre els veïns. Una incertesa que s'incrementa ara pels tubs làvics que van per davall de la bugada, ja que és difícil calcular per on es desplaça el magma líquid.

Els vulcanòlegs no saben per on anirà la lava

 

Uns fenòmens imprevisible i imperceptible també per als vulcanòlegs, que no poden saber ni la quantitat ni la velocitat a la qual discorre.


La por al fet que puga eixir per un lloc inesperat i que arrase amb tot el que enxampe al seu pas creix a cada minut. Els veïns temen l'avanç imparable de les bugades davant el poder de les noves boques eruptives, en unes jornades on el volcà de Cimera Vella ha experimentat la seua major activitat sísmica.

Continua la gran activitat sísmica

 

La Palma continua registrant una gran activitat sísmica en les últimes hores. Després d'unes setmanes en les quals havia caigut el nombre de terratrémols detectats, en els últims dies ha tornat a haver-hi un repunt.

De fet, en les últimes hores, segons dades de l'Institut Geogràfic Nacional (IGN), s'han produït més de 340 terratrémols, la majoria a profunditats intermèdies. El de major intensitat ha sigut de 4,8 localitzat a 37 quilòmetres de profunditat.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Desarticulen una organització dedicada a la immigració il·legal" "Una parella apareix morta en el llit de la seua casa a Llucena (Castelló)"