L’Hospital de Dénia va comunicar dels efectes adversos del Nolotil en britànics

 

L’Hospital de Dénia va comunicar a les autoritats sanitàries a través del Sistema Español de Farmacovigilància sobre efectes adversos als medicaments que continguen metamizol —el més conegut és Nolotil—detectats en pacients d’origen britànic de la seua àrea de salut.

    

«Vam fer una alerta al Sistema Español de Farmacovigilància, que és així com es comunica a les autoritats sanitàries dels efectes adversos als medicaments», han explicat a Efe fonts de l’Hospital de Dénia.

 

Un 35% de la població de l’àrea de salut és d’origen estranger

 

A més d’aquesta mesura, l’Hospital de Dénia va crear una alerta interna o avís en la seua història clínica electrònica —no una prohibició— perquè els facultatius d’aquest centre valoraren l’administració a la població flotant —residents britànics i escandinaus a la comarca alacantina de la Marina Alta— d’un altre analgèsic comú, en substitució del metamizol. Segons les citades fonts, el 35% de la població que abasta l’àrea de salut de la Marina Alta és d’origen estranger.

 

Després de la notificació de casos de reaccions adverses greus en pacients britànics, l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) ha recomanat als professionals sanitaris no utilitzar medicaments que continguen metamizol en població flotant.

 

El metamizol està molt utilitzat a Espanya

  

El metamizol és un analgèsic i antipirètic comercialitzat amb diferents noms, molt utilitzat a Espanya. Entre les seues possibles reaccions adverses es troba la agranulocitosis i, encara que la seua freqüència és molt baixa, és una reacció greu que pot arribar a produir la mort.

  

La Aemps ha revisat la situació d’Espanya amb motiu de la notificació recent al Sistema Español de Farmacovigilància de casos de agranulocitosis, particularment en pacients d’origen britànic.

    

La informació d’aquests casos indica, segons l’agència, que el seu número s’ha incrementat en els últims anys de forma paral·lela a l’augment del consum d’aquest analgèsic, així com que el major risc es dóna en pacients d’edat avançada.

  

La Aemps recomana no utilitzar aquest medicament en pacients en els quals no siga possible realitzar controls, com, per exemple, població flotant.

 

ÚLTIMES NOTÍCIES