Tres persones detingudes per estafar 72.000 euros a través de pàgines de cites i internet des de Llíria

Els estafadors contactaven amb persones que buscaven parella en pàgines de cites, simulant ser persones amb un perfil social alt i treballadors d'empreses multinacionals
Els estafadors es feien amb les dades bancàries de les víctimes | Pixabay

L'Equip EDITECO de la Gu√†rdia Civil de Ll√≠ria, en el Camp de T√ļria (Val√®ncia), en el marc de l'operaci√≥ FARMAMOR ha procedit a la investigaci√≥ d'un home i dos dones de 34, 41 i 54 anys per delictes d'estafa banc√†ria i blanqueig de capitals per valor de 72.000 euros.

Estes persones feien √ļs del m√®tode 'Roman√ß Scam' contactant amb persones que buscaven parella en xarxes socials i p√†gines de cites, simulant ser persones amb un perfil social alt i treballadors d'empreses multinacionals. Els autors fingien tindre una relaci√≥ sentimental amb elles, amb les que mantenien contacte per tel√®fon i xarxes socials, amb l'excusa que residien o estaven de viatge a l'estranger per motius laborals, prometent-los la intenci√≥ d'estar amb elles al m√©s prompte possible. 

Arribat el moment, despr√©s de guanyar la confian√ßa d'elles i despr√©s d'un llarg per√≠ode de relaci√≥ a dist√†ncia, els demanaven diners pel fet que els havia succe√Įt algun fet sobrevingut que no podien afrontar econ√≤micament. Per a sol¬∑licitar-los diners s'excusaven en problemes duaners amb una mercaderia que comerciaven pel seu treball, detencions policials en un pa√≠s estranger o la fian√ßa imposada per un jutge per a alliberar-los, entre altres.

Els estafadors es feien passar per terceres persones

Els autors d'eixos fets usaven terceres identitats fict√≠cies per a fer-se passar pels advocats de les seues parelles, funcionaris p√ļblics de tercers pa√Įsos, falsificant documents, i documentaci√≥ d'identitat dels suplantats, tot aix√≤ per a donar m√©s credibilitat a la seua hist√≤ria.

Les v√≠ctimes creient en la confian√ßa establida transferien quantitats de diners als comptes bancaris que els facilitaven per a l'ajuda que els sol¬∑licitaven, inventant nous problemes fins que l'estafat ja no podia fer m√©s  ingressos, i fins i tot arribant a buidar els seus comptes d'estalvi. 

Una volta rebuts els diners, blanquejaven l'import estafat distribuint-lo entre diferents comptes, fins a extraure'l en efectiu en caixers autom√†tics per ¬ęmules econ√≤miques¬Ľ. En el transcurs de les investigacions es va detectar com un dels investigats, obria els comptes bancaris usats en l'estafa a nom del seu fill menor amb discapacitat intel¬∑lectual, amb la finalitat de dificultar la identificaci√≥.

A trav√©s de les investigacions fetes a trav√©s de xarxes socials dels investigats, es va conseguir vincular a tots els autors dins d'un mateix entorn social, sent trobats i investigats per delictes d'estafa i blanqueig de capitals, fent-se les actuacions de la Gu√†rdia Civil en la prov√≠ncia d'Alacant. L'equip de delictes tecnol√≤gics va remetre les dilig√®ncies al Jutjat de Gu√†rdia dels de Ll√≠ria, continuant en gestions d'investigaci√≥ en eixos fets davant de la possibilitat de terceres persones no identificades de moment.

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

"Agredix a la seua parella i amenaça en llevar-li al seu fill en València" "Agredixen amb una katana i amenacen a uns venedors de droga en Alcoi"