19.6 C
València
Divendres, 9 maig, 2025

Augmenten els col·legis que prohibeixen les disfresses de ‘El Juego del Calamar’

 

- Advertisement -Telegram València Diari

Sembla que la iniciativa “formal” del col·legi José Soriano de Vila-real de prohibir explícitament les disfresses de ‘El Juego del Calamar’ per a este Halloween està sumant cada dia més seguidors, o almenys planteja l’interrogant en altres centres educatius a tota la Comunitat.

Així, mentre en moltes botigues de disfresses les caretes i les indumentàries (mons vermells) vinculats a la sèrie coreana, titllada ja pels experts, com a “perillosa” per als menors en unir joc i violència s’esgoten, moltes famílies comencen a preocupar-se per si ‘la moda’ s’està anant de les mans com alguns temen.

De moment, encara que des d’algunes associacions de mares i pares ja han plantejat la seua preocupació, en la majoria dels casos el que s’ha optat és tractar en classe esta realitat de les imitacions a la violència.

En alguns centres ho han fet mitjançant assignatures com a valors on s’han aclarit les fronteres entre la ficció i la realitat i alhora s’ha aprofitat per a abordar problemàtiques vinculades a comportaments violents o emulacions d’altres escenes virtuals.

El CEIP Lluís Revest de Castelló, per exemple, una alumna de sisé curs explica a casa els seus pares, com a classe s’ha parlat de la manera com els jocs tradicionals s’han convertit “per la sèrie de Netflix, en jocs d’enganxar-se i que tothom busca coses de ‘El Juego del Calamar’ als mòbils i volen veure com es mor la gent”.

D’altra banda, quant a les disfresses, en altres centres educatius, com el CEIP MYRA , María Yocasta Ruiz Aguilera del Port de Sagunt, s’ha prohibit “qualsevol disfressa que puga ferir la sensibilitat dels xiquets”, explica una mare de dos alumnes d’este centre.

 

Formar les famílies al control parental

 

Així i tot, entre recomanacions, prohibicions o introducció pedagògica del fenomen que pot resultar de les imitacions d’una sèrie amb un alt contingut de violència vinculat a jocs, aparentment innocents, a les associacions de mares i pares també arriben les preocupacions tot i que la immensa majoria desconeixia la sèrie i ha tingut la primera notícia quan ara s’ha plantejat el tema o per la repercussió mediàtica.

El president de Fampa Penyagolosa, Josép Albiol comenta a València Diari, que potser “parlar tan també estiga creant d’alguna manera un efecte crida”. D’altra banda, però, també reconeix que un tema que es deriva de tot això és el de la responsabilitat de les famílies en allò que veuen els seus fills.

“La llibertat d’elecció és aquí per a tots, però moltes famílies no apliquen en control parental perquè ni tan sols coneixen els mecanismes, i potser no és tan complicat“, apunta Albiol. De fet, apunta que entre les ofertes formatives anuals dels cursos dedicats a mares i pares com a responsables de l’educació, sí que es parla de les tecnologies però potser caldria una sèrie de tallers “per explicar que l’opció de control parental es pot aplicar tant en mòbils, com en ordinadors com en altres dispositius i on veuen els fills”. “Al cap i a la fi de sèries com estes, no hem d’oblidar que les veuen a casa, no a l’escola”, conclou.

 

Últimes notícies

Tràgic accident al túnel de l’AP-7: un camioner perd la vida en un incendi

Un camioner ha mort a causa d'un accident en el túnel de l'AP-7 al Pilar de la Horadada, després de bolcar el seu vehicle que transportava materials inflamables, provocant un incendi.

L’alcaldessa de Xixona denuncia una vulneració del protocol per la visita del president Mazón

Isabel López, alcaldessa de Xixona, expressa la seua indignació pel fet que el president Carlos Mazón no ha notificat la seua visita, la qual considera una vulneració del protocol institucional i una desconsideració cap al municipi.

La solidaritat fallera supera els 115.000 euros per a les comissions afectades per la dana

Després de les Falles 2025, la campanya de solidaritat ha recaptat més de 115.000 euros per ajudar les comissions falleres impactades per la dana, gràcies a diverses iniciatives solidàries.

L’escola de música Emergents presenta dos campus d’estiu a Gandia i Montcada

L'escola de música Emergents organitza dos campus simultanis aquest estiu, un a Gandia i un altre a Montcada, oferint una oportunitat única per als joves músics.

Mazón reafirma la seva postura sobre l’Es Alert sense esperar el vistiplau de Pradas

Carlos Mazón, president de la Generalitat, ha negat que Salomé Pradas esperara el seu vistiplau per a l'enviament de l'Es Alert durant la dana del 29 d'octubre. Apunta a la separació de poders i el respecte per la justícia en les seves declaracions.

Detingut a Elx un fugitiu francès per tràfic de drogues i blanqueig de capitals

La Policia Nacional ha detingut un home de 29 anys amb una Ordre Europea de Detenció per delictes relacionats amb el tràfic de drogues. L'arrest es va produir durant un control de seguretat ciutadana a Elx.

Mazón prendrà mesures després de la denúncia d’empleats de l’112 sobre deficiències en l’atenció

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat que farà les preguntes corresponents després que un grup de treballadors de l'112 denunciés deficiències en l'atenció a les emergències durant la recent dana del 29 d'octubre. La situació, que s'ha agreujat amb el temps, serà investigada per la Conselleria.

Treballadors de l’112 alerten sobre deficiències en el sistema d’atenció a telefonades dues setmanes abans de la dana

Els treballadors del telèfon d'emergències 112 de la Comunitat Valenciana han denunciat deficiències operatives del sistema CoordCom, que persisteixen dues setmanes després d'una actualització, afectant greument la seva capacitat d'atenció. Entre els problemes, destaquen fallades en l'àudio, bloquejos de programari i una falta de suport emocional que porta a un augment de baixes laborals.