Acusen l'Ajuntament d'Alacant de pràctiques «racistes» en usar a un Rei Baltasar «blanc fent de negre»

Denuncien que esta pràctica «nega la diversitat ètnica racial de la societat»
Ha eixit molta polèmica entorn el vídeo | Ajuntament d'Alacant

La directora general per a la Igualtat de Tracte i Diversitat Ètnic Racial del Ministeri d'Igualtat, Rita Bosaho, ha acusat l'Ajuntament d'Alacant d'usar una pràctica «racista i que nega la diversitat ètnica racial de la societat» en usar en un vídeo a un Rei Baltasar «blanc fent de negre».

«Som moltes les persones negres que vivim en Alacant com perquè l'Ajuntament faja esta classe de representació», ha assegurat Bosaho en un missatge publicat en el seu compte de Twitter, al mateix temps que ha afirmat que el 'blackface' «és una pràctica racista que nega la diversitat ètnica racial de la nostra societat».

Per part seua, la coordinadora autonòmica de Podem en el territori valencià, Pilar Lima, ha afegit: «Un blanc fent de negre com si semblara que en Alacant no n'hi haguera. En Madrid van pintar al negre de blanc. En els dos llocs governa el bloc de la dreta. S'entén: rancis».

«Lluitar contra el racisme i la xenofòbia és qüestió de Drets Humans»

Sobre este tema, des de Podemos Alacant, en un missatge en esta mateixa xarxa social, han defensat que «lluitar contra el racisme i la xenofòbia és qüestió de Drets Humans». «Ens reconeixem en la cultura de les lluites per la democràcia i drets socials i civils, per això creiem que les institucions haurien de ser les primeres a donar exemple», ha indicat la formació.

L'Ajuntament d'Alacant ha publicat este dissabte un vídeo en les seues xarxes socials en el que convida a tots els xiquets de la ciutat a seguir este dimarts, 5 de gener, la recepció dels Reis Mags. En este, apareix un Rei Baltasar pintat de negre.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El Cercle Instructiu Musical de Xirivella celebra els 100 anys renovant el teatre" "Celebren 8 festes privades en cases i un botelló en el carrer en Alacant"