La Junta de Govern Local aprova altres 69 ajudes a l'activitat comercial i de servicis de Gandia

Se sumen a les 174 atorgades la setmana passada, d'un total de 740 acceptades
Estes ajudes se sumen a les 174 atorgades la setmana passada | Ajuntament de Gandia

El vicealcalde de l'Ajuntament de Gandia, en la Safor (València), Josep Alandete, i el co-portaveu del Govern, José Manuel Prieto, han comparegut este dilluns davant els mitjans de comunicació per tal d’informar dels principals assumptes abordats en la Junta de Govern Local.  

Alandete ha recordat que les mesures de reactivació econòmica i de recuperació de la normalitat després de la crisi sanitària pel Covid-19 són les protagonistes. En este sentit, igual que la setmana passada (174), la Junta de Govern Local ha ratificat una nova tanda d’ajudes a l’activitat comercial i de servicis després de la crisi. Concretament 69, de les que 67 rebran el màxim de 1.500 euros i 2.750 euros. Per tant, ja s’està en disposició de pagar amb la major brevetat possible 361.500 euros provinent de fons municipals. 

Per la seua banda, Prieto ha insistit que tot el romanent de tresoreria dels recursos que l’Ajuntament destina a pal·liar els efectes del Covid-19 es posen a disposició d’altres ajudes, com és el cas de les presentades recentment per a la reactivació del sector turístic

Altres mesures tractades

En la Junta de Govern Local també s’ha informat de la Modificació 73a de l’Ordenació Detallada del Pla General (73a MOD PG). Redistribució de zones verdes de la platja, carrer Legazpi. Acceptació dels projectes necessaris per al tràmit d’avaluació ambiental (PP-850, exp. 11876/2018). 

«L’Ajuntament i la propietat de l’Hotel Bayren Residencia van firmar un conveni en 2014 per a que l’empresa condicionara i fera ús d’un solar municipal adjunt. Finalment, s’ha materialitzat una permuta per una parcel·la al costat del bulevard, que passa a ser municipal. Ara hi ha un període de 30 dies d’informació pública. També s’informarà a la direcció general de Turisme i als sectors implicats i es donarà pas als tràmits urbanístics. És una acció que demostra com els interessos particulars poden coincidir amb els generals, en els que tots guanyen i el bé comú ix beneficiat», ha explicat el vice-alcalde.    

Un altre punt ha sigut la concessió d’una subvenció al departament de Deports d’11.520 euros per als Jocs Deportius de la CV. 

Decret de treball a distància

«També hem informat del decret aprovat d’instrucció de treball a distància fins al 21 de setembre. Cal recordar, que l’Ajuntament ja havíem començat a treballar al respecte des de l’any passat a través d’un pla d’ordenació de maig de 2019. I el que hem fet és ampliar-lo d’acord amb les mesures establertes per l’administració general de l’estat arran del Covid-19. D'esta manera, esperem l’autorització per a que del 21 de juliol al 21 de setembre s’hi puga acollir el 30% del personal, sobretot els departaments amb perfils més tècnics. Els treballadors podran treballar a distància un mínim de 2 dies a la setmana. Mentres que de forma presencial hauran de fer 37.5 hores mensuals, un màxim de 3 dies a la setmana. Ens mantenim també a l’espera de noves instruccions a partir del 21 de setembre quan acaba la pròrroga», ha explicat el co-portaveu i regidor de Recursos Humans.

Castell de focs artificials este dissabte

Finalment, Prieto ha anunciat que el pròxim dissabte 18 de juliol, a les 23.59 hores es disparà en el braç del port un castell de focs d’artifici de la pirotècnia AITANA, finançat al 100 per cent pel programa de la Diputació de València 'Torna la llum'. A la mateixa hora, seran moltes localitats costaneres valencianes, algunes de la Safor, com Oliva, les que ompliran de llum i color la nit de juliol. La iniciativa forma part de les línies de treball encetades per l’ens provincial per a donar suport a col·lectius afectats per la crisi econòmica arran del Covid-19. En este cas, la federació valenciana de pirotècnies, PIROVAL, que està patint les conseqüències de la suspensió de les festes. «L’espectacle es farà amb totes les mesures de seguretat. No requerix concentració de gent, perquè el castell es podrà vore des de qualsevol racó de la nostra extensa platja».  

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"L'origen del brot de Borriana, un dels majors focus dels rebrots en Espanya" "Última hora: 30 municipis valencians sumen casos de coronavirus en els últims 4 dies"