L'Ajuntament de Burjassot treballa en el projecte 'De viva veu'

Imatge d'arxiu d'uns joves a classe escoltant el professor
Es tracta d'un projecte cultural i educatiu | Redacció

L'Ajuntament de Burjassot, en la comarca de l'Horta Nord (València), a través AVIVA, l'Agència de promoció del valencià que dirigix la regidora Manuela Carrero, juntament amb FULL (Fundació pel Llibre i la Lectura) i Feets Gestió de Projectes SL, està treballant per a acostar a les escoles del municipi el projecte 'De Viva Veu.

Es tracta d'un projecte cultural i educatiu, basat en accions i activitats al voltant de la lectura en veu alta. Amb elles, al mateix temps que es potencien l'interés i el gust lector i les habilitats personals i comunicatives entre la població més xicoteta, es practica també l'entonació, el ritme, les pauses i la fonètica en valencià; s'afavorix la comprensió lectora, s'amplia el lèxic, es pren consciència de l'organització de la informació i es potencia l'afany de superació i l'autoexigència de les generacions més jóvens.

Per a treballar la lectura en veu alta, primerament a les aules, els centres escolars que han accedit a participar en el projecte, que són els CEIP Fernando dels Rius, Els Sitges, Sant Joan de Ribera i el col·legi Joan XXIII, rebran el suport de les entitats gestores del projecte per a programar la participació del centre, i també un dossier didàctic per a reforçar la faena del professorat a l'aula, i un llistat de lectures recomanades per a posar en pràctica la lectura en veu alta.

A demés, a part de les activitats didàctiques programades per a dur a terme en els centres educatius, el projecte 'De Viva Veu' convoca també, anualment, el que enguany serà el VI Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta per al curs 2020-2021, després d'haver adaptat el format a les noves circumstàncies sanitàries. Esta competició s'estructura en dos fases: una local i una autonòmica. Per a la primera, els centres escolars de Burjassot seleccionaran internament els candidats que els representaran a partir de les activitats de lectura en veu alta que se celebren. L'alumnat seleccionat competirà en quatre categories d'acord amb cada cicle educatiu i, d'entre este, es triaran, d'igual manera, les candidatures que participaran en la final autonòmica.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari