Alacant recupera les zones blaves i els límits en les zones de càrrega i descàrrega el pròxim dilluns

Ho ha anunciat este dijous l'alcalde de la ciutat, Luís Barcala
Un pàrquing de zona blava | València Diari

 

L'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, ha signat este dijous un decret per a alçar la suspensió de l'aparcament regulat en superfície en la ciutat d'Alacant, conegut com ORA, i els límits horaris de les zones de càrrega i descàrrega.

 

El decret i la restitució del servici entra en vigor des de les 00.00 hores del dilluns 11 de maig, i també es restaura la prohibició de circulació de cotxes amb més de 12 tones per les vies urbanes. Este decret està condicionat a l'aprovació de la corresponent disposició que regule el passe a la Fase 1 per a l'àmbit territorial que incloga a la ciutat d'Alacant.

 

Esta mesura pretén afavorir la mobilitat dels ciutadans, i s'emmarca també dins del 'Pla de Transició cap a la Nova Normalitat' del Govern, en el que es fixen els passos a seguir en el procés de desescalada per a facilitar una recuperació, el més ràpida possible, de l'activitat social i econòmica i la mobilitat de les persones. L'objectiu fonamental del Pla és conseguir que, mantenint com a referència la protecció de la salut pública, es recupere gradualment la vida quotidiana i l'activitat econòmica.

 

D'esta forma, l'Ajuntament d'Alacant reprén el règim general de funcionament de les zones d'aparcament regulat amb limitació horària de l'ORA, la regulació de la càrrega i descàrrega en la via pública i la prohibició de la circulació dels vehicles de tonatge superior a 12 tones, dins del Pla per a la transició cap a una nova normalitat per a l'àmbit territorial que incloga a la ciutat d'Alacant.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!