Una de les decisions més esperades del Consell: l'ampliació d'horaris en l'hostaleria

Després de les bones dades de positius per coronavirus, el govern de Puig preveu retardar el tancament de les terrasses
L'hostaleria està sent un dels sectors més perjudicats per la pandèmia, per això després del considerable descens de positius en la Comunitat Valenciana, el govern que presideix Ximo Puig es reunirà per a prendre decisions sobre les relaxacions de les restriccions de la mobilitat i l'activitat social. Però això sí, els canvis no seran excessius, perquè cal continuar pensant en la salut.

Índex AmagarQuines mesures es pensa suavitzar?

L'ampliació d'horaris de l'hostaleria és una de les coses més demandades per hostalers i clients, per això el Consell considera ampliar el tancament de les terrasses més enllà de les sis de la vesprada. L'interior podria quedar-se com està ara.


Si al final es duu a terme esta decisió o no, se sabrà dijous que ve quan es reunisca la comissió interdepartamental del Consell, a la vista dels informes dels tècnics de Sanitat i de les consideracions que realitzen els experts als quals consulta periòdicament el president de la Generalitat, Ximo Puig. Les noves mesures tindrien efectes a partir de la setmana pròxima.


No està descartat que la decisió puga afectar també els interiors, encara que este assumpte ja va generar alguna discrepància en els socis en trobades recents en la interdepartamental.


De moment, l'avanç en la relaxació de mesures es veu impulsat pel sosteniment de les bones dades d'incidència: encara que han augmentat lleugerament, la Comunitat Valenciana es manté com la de menor risc a Espanya, amb xifres molt més baixes que la mitjana.


Ximo Puig va advocar ahir per «rebaixar d'alguna manera» el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana, encara que va recordar que l'autonomia pot adoptar mesures pel seu compte, ja que les que va prendre en 2020 sense estat d'alarma van ser avalades pel TSJ valencià.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Més dies: L'estat d'alarma a Espanya no acabarà el 9 de maig" "Els bars i restaurants tindran toc de queda després de l'estat d'alarma"