Si t'arriba este SMS de la Seguretat Social no l'esborres

El SMS és destral, la TGSS ha aclarit que no es tracta de cap estafa, sinó que és un missatge informatiu sobre el seu nou portal

La Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS) està enviat SMS massivament per a donar a conéixer, import@ss, el nou portalper a realitzar tràmits telemàtics. És a dir, és un nou model d'atenció que ha posat en marxa la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS) perquè el ciutadà puga realitzar tràmits i consultar dubtes amb un disseny clar i intuïtiu.

Import@ss ofereix serveis tan habituals i demandats pels ciutadans com consultar el Número de la Seguretat Social (NUSS), descarregar l'informe de la vida laboral, donar d'alta a una persona ocupada de la llar i moltes altres operacions. Doncs per a donar a conéixer este nou portal, la TGSS inicia esta mateixa setmana una campanya que durarà fins al 2 de juny, basada en l'enviament de missatges SMS al col·lectiu de llar (empleats i ocupadors).


El SMS que envia la TGSS és segur

 

Davant els dubtes que solen generar este tipus de missatges que es reben per SMS en el telèfon mòbil, la TGSS ha aclarit que no es tracta de cap faula ni de cap estafa. “Si reps este SMS en el teu mòbil és segur”, han volgut deixar clar a través de les xarxes socials, on també han adjuntat una captura del SMS que exactament rebran i que contindrà el següent missatge: “Importass, nou Portal de la Tresoreria. Consulta les teues dades i informació d'ús de llar en la teua àrea personal”. Cal recordar que este SMS serà enviat per la TGSS entre l'11 de maig i el 2 de juny.


Gràcies a Import@ss es podran realitzar multitud de tràmits que són molt demandats

 

El portal, com expliquen en la web de la TGSS, es divideix en dos grans àrees: l'àrea pública i l'àrea personal. En l'àrea pública s'ofereix tot el necessari per a dur a terme qualsevol tràmit o gestió i a més ofereix dos apartats específics dirigits als treballadors autònoms i ocupadors/emprats de la llar.

L'àrea pública està organitzada en quatre categories:


- Vida laboral i informes: Podràs consultar i descarregar informes sobre la teua situació en la Seguretat Social, les teues cotitzacions i altres justificants


- Altes, baixes i modificacions: Podràs sol·licitar el teu NUSS si no ho tens i tramitar altes, baixes i modificacions en llar i treball autònom o utilitzar una eina de simulació per a calcular la quota mensual a pagar abans de contractar una persona empleada de llar.


- Consulta de pagaments i deutes: Podràs consultar pagaments i deutes pendents i procedir al seu ingrés.


- Dades personals: Per a comprovar les teues dades personals i modificar el teu domicili o dades de contacte.


D'altra banda, l'àrea personal és un espai únic on el ciutadà visualitza de manera immediata totes les seues dades personals i de contactesituacions laborals actuals, vida laboral en la Seguretat Social i situacions específiques com, per exemple, si és un treballador/a o ocupador/a de llar.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Confirmat! Camilo actuarà a Espanya" "Pablo Iglesias es talla la coleta"