ÚLTIMA HORA

😷 CORONAVIRUS: 177 nous positius i 1 mort en les últimes 24 hores en Espanya

Les associacions taurines demanen que tornen els 'bous al carrer' en juliol

Asseguren que és per motius de «supervivència»
Demanen que tornen els 'bous al carrer' en juliol | Pxhere

 

Les associacions taurines professionals i de festes demanen que els 'bous al carrer' tornen a celebrar-se en juliol. «No es tracta de fer festes perquè sí», sinó d'atendre a la realitat econòmica del sector, afirma Vicente Nogueroles, president de la Federació de Penyes de Bous al Carrer. 

 

Segons informa 'Levante-EMV', Nogueroles, juntament amb Daniel Machancoses, president de l'Associació de Ramaders, en la reunió telemàtica que han mantingut este dilluns, considera que el sector ha de tornar a la normalitat per motius de «supervivència».

 

«Som molt realistes», assegura Nogueroles, per a afegir que «ha sigut un colp molt dur [no poder passar a la fase 1], perquè suposa un retrocés quant a possibilitats» de reprendre el món del bou.

 

Demanen ajudes econòmiques

En esta línia, Machancoses afirma que «cada animal costa al dia un euro de mantindre. I això és el que demanem, poder garantir la seua supervivència fins que passe esta crisi». Per això, demanen que se'ls garantisquen ajudes econòmiques com als altres autònoms. A pesar d'això, la consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, s'ha negat a incloure esta classe d'explotacions en el mateix paquet d'ajudes que arribarà a la ramaderia tradicional.

 

Nogueroles considera que «hauríen de donar als organitzadors l'opció de celebrar esta classe d'actes», encara que entén que s'hauria de fer «amb les mesures de seguretat que faça falta», per no posar en risc l'inici de la temporada alta taurina en juliol, agost i setembre.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!