'A l'estiu, el valencià també viu' la nova campanya a favor del valencià de l'Ajuntament de València

La campanya d'estiu s'ha anunciat en les xarxes socials del consistori
Imatge d'arxiu de les Torres de Serrans | GVA

L'Ajuntament de València, a través del Gabinet de Normalització Lingüística (GNL), ha iniciat una nova campanya a través de les xarxes socials per a promocionar l'ús del valencià en qualsevol moment i lloc de la Ciutat de València, també ara, durant l'estiu, amb el nom 'A l'estiu el valencià també viu'.

La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha destacat que «en València, el 95,7% de la població entén el valencià i tres de cada quatre persones el saben parlar, amb el que no hi ha excusa per a no portar la nostra llengua a qualsevol moment i espai de la nostra ciutat», ha explicat el consistori en un comunicat.

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

L'ús i normalització del valencià és «un objectiu del govern municipal». «Des de fa cinc anys el valencià ja no està arraconat en el 'Cap i Casal' perquè sentim molt d'orgull per la nostra cultura i la nostra llengua i per això la utilitzem en contextos formals i col·loquials, en el Ple de l'Ajuntament i en el carrer, en els documents del dia a dia de l'Administració i en les xarxes socials», ha afirmat Notario, qui ha demanat la participació de la gent en esta campanya, compartint els seus llocs preferits de València a on passar l'estiu.

La publicació del GNL va acompanyada amb un vídeo curt elaborat amb imàtgens pròpies de diferents espais de la Ciutat per a que siga fàcil compartir-lo en xarxes. En ella s'explica que «el valencià no està mai de vacacions» i insta a «portar-lo a tots els racons de València i compartir-lo amb la gent» i proposa l'etiqueta #EstiuEnValencià per a compartir comentaris, fotos i vídeos, que optaran a guanyar una bossa de tela.

«L'estima per la nostra ciutat, per la nostra identitat, per la nostra cultura, es demostra també amb l'ús habitual de la nostra llengua, també ara, en estiu», ha finalitzat Notario.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Creen la primera mascareta que impedix al coronavirus contagiar" "¿T'ixen granets amb la mascareta? ¡Trucs per a evitar-ho!"