Compte enrere en octubre pel canvi d'hora: Les 3 seran les 2

El canvi d'horari d'hivern sol produir-se l'últim diumenge d'octubre
El canvi d'horari d'hivern tindrà lloc el pròxim 25 d'octubre | València Diari

Queden pocs dies per a deixar arrere l'horari d'estiu i ficar-se de ple en el d'hivern. Este dia caldrà retardar una hora el rellotge i els dies pareixeran des d'este moment més curts, ja que es farà de nit molt abans. La pregunta que es planteja ara és en quin moment es durà a terme el canvi horari d'esta tardor-hivern.

Diumenge 25 d'octubre s'ha de retardar l'hora 

El canvi d'hora de 2020 es produirà en este cas durant la matinada del pròxim dissabte 24 al diumenge 25 d'octubre. Caldrà retardar els rellotges una hora, raó per la que a les 03.00 hores seran les 02.00 hores, mentres que en les Illes Canàries a les 02.00 hores serà la 01.00. Amb això, guanyarem una hora de descans.

Este canvi d'hora es produïx l'últim diumenge d'octubre de cada any i forma part de la Directiva Europea 200/84CE que també establix l'aplicació de l'horari d'estiu a finals de març. Esta normativa és d'obligatòria aplicació en tots els països membres de la UE i té com a objectiu conseguir un estalvi energètic i aprofitar les hores de llum natural.

La Comissió Europea va proposar acabar amb esta pràctica a partir de març de 2019

Esta mesura suposa, a demés, un clar benefici per a sectors com el transport i les comunicacions, per a la seguretat viària, les condicions de treball, la salut, el turisme i l'oci, segons argumentava la Comissió Europea allà per 1999.

Esta mateixa institució va fer en 2018 una consulta a tots els ciutadans europeus en la que més del 80% dels 4,6 milions de persones que van participar es van mostrar a favor d'acabar amb els canvis d'hora. Amb este resultat, la Comissió va proposar acabar amb esta pràctica i que el març de 2019 es produïra l'últim canvi d'hora. La falta d'acord entre els estats i d'avaluacions d'impacte ha fet que Europa retarde fins a 2021 la possible anul·lació del canvi horari.

Pel que durant este 2020 encara s’haurà de produir esste canvi d’hora. Recordem que tindrà lloc el pròxim diumenge, 25 d’octubre, i que a les 3 de la matinada passaran a ser les dos i tindrem una hora més de son.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Atenció: Dos contagiats per Covid-19 en un equip de fútbol valencià" "Espanya ja pensa en la tercera onada del Covid-19 i li posa data"