L'Audi猫ncia requerix a 11 condemnats pel saqueig de la depuradora de Pinedo per a ingressar en pres贸

Van desviar 23,5 milions d'euros de diners p煤blics
Penes d'entre nou mesos i 12 anys i mig de pres贸 | Pixabay

La Secci贸 Primera de l'Audi猫ncia Provincial de Val猫ncia ha requerit a onze dels condemnats per la pe莽a principal de l'anomenat cas 'Emarsa', en el que es van desviar 23,5 milions d'euros de diners p煤blics a trav茅s de la gesti贸 de la depuradora de Pinedo, per a que ingressen en la pres贸.

S'ha fixat el pr貌xim 16 de novembre com a data l铆mit per a que acudisquen volunt脿riament a un centre penitenciari, informa el Tribunal Superior de Just铆cia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

Entre els requerits figuren els principals condemnats en la causa, com l'expresident i el exgerent de Emarsa, Esteban Cuesta. Entre els considerats caps de la trama estan tamb茅 Enrique Crespo, exvicepresident 'popular' de la Diputaci贸 de Val猫ncia, exalcalde de Manises i expresident de Emarsa; i Jos茅 Juan Morenilla, exgerent de l'Entitat P煤blica de Sanejament d'Aig眉es Residuals de la Comunitat (Epsar), amb una condemna de 9 anys de pres贸.

La Sala ha notificat personalment estos manaments als acusats una volta rebuda la sent猫ncia de cassaci贸 del Tribunal Suprem que ratifica la majoria de les condemnes imposades en juny de 2018.

Sistema fraudulent de facturaci贸

La Secci贸 Primera l'Audi猫ncia Valenciana va declarar provat, recorda l'alt tribunal valenci脿, el desviament d'uns 23,5 milions d'euros de diners p煤blics de l'empresa que gestionava la depuradora de la pedania valenciana de Pinedo a trav茅s d'un sistema fraudulent de facturaci贸.

La Sala va condemnar a 24 acusats a penes d'entre nou mesos i 12 anys i mig de pres贸 per delictes de blanqueig de capitals, malversaci贸 de cabals p煤blics, suborn, prevaricaci贸 i falsedat.

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

"Atenci贸: M茅s de 9.000 nous contagis per coronavirus en Espanya" "脷ltima hora: 88 brots nous de coronavirus en el territori valenci脿"