Consells per a evitar que t'isquen granets amb la mascareta

Els experts expliquen com previndre els brots d'acné provocats per les mascaretes
La hidratació de la pell és un dels factors més importants per previndre l'acné | Europa Press

Les mascaretes s'han convertit en un complement més a l'hora de vestir des de l'arribada del coronavirus a Espanya. Estos elements són molt necessaris per minimitzar el risc de contagi del virus, però alhora són molt incòmodes. A demés, portar una mascareta durant moltes hores també provoca efectes secundaris en la pell de les persones. 

Els experts ja parlen de «Mascacné»

La calor fa que les mascaretes s'ajusten més a la pell, la freguen i la irriten... Això sumat a la falta de ventilació pot provocar signes de deshidratació i grans brots d'acné. Els experts ja parlen del concepte «Mascacné», un tipo d'acné que s'accentua a causa de la fricció i la falta d'oxigenació. «La pell no pot respirar bé i l'excés de sudoració es queda en la zona peribucal, la més procliu a esta classe de brots», explica la doctora Lidia Maroñas, dermatòloga de l'Hospital 12 de Octubre de Madrid. 

«Quan portem la cara coberta amb mascareta, la humitat, el vapor i qualsevol secreció de saliva o mucositat s'acumula en la zona de la boca i el nas, bloquejant el conducte d'eixida de la secreció sebàcia. La pressió i la falta d'oxigenació provoquen que es tapen els porus i faciliten l'aparició de barbs i granets», exposen els experts de Natura Bissé, una firma espanyola de cosmètics.

Trucs per a evitar els brots d'acné:

Afortunadament, seguint una sèrie de recomanacions, es pot controlar la situació:

  • Hidrata la pell cada dia, matí i nit, amb un tònic calmant. «Si la nostra pell és de tendència greixosa, els productes amb àcid salicílic són molt adequats. La seua acció suau i exfoliant elimina les impureses i ajuda a difuminar les marques d'acné», aconsellen des de Natura Bissé.
  • És important també hidratar i nodrir els llavis, que són els grans damnificats de la pandèmia. Per a pal·liar la sequedat, és convenient l'aplicació de sèrums, mascaretes i tractaments calmants, regeneradors i reparadors.
  • Millor sense maquillatge: els dermatòlegs recomanen a les persones que passen moltes hores amb una mascareta posada que eviten l'ús de maquillatges (com són bases i correctors), com a mínim en la zona que quedarà davall de la mascareta.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Sobre els 'privilegis' dels hòmens respecte de les dones" "Torna el Mont de Pietat a Caixa Ontinyent"