Els contagis en residències valencianes cauen un 48% en una setmana

El número de defuncions per Covid-19 en les residències ha baixat un 36,21%

Imatge detall de dos persones majors agafant-se les mans
Els contagis en residències valencianes cauen un 48% en una setmana | Pixabay

Els contagis de coronavirus en les residències del territori valencià han caigut un 48% en una setmana (47,92%) en passar de 96 a 50 casos, segons els càlculs de l'Associació Empresarial de Residències i Servicis a Persones Dependents de la Comunitat Valenciana (Aerte), amb les dades de la Conselleria de Sanitat. La xifra és la més baixa des de l'última setmana de setembre.

En una setmana, els nous casos positius de Covid-19 en el territori valencià han sigut 1.873, cosa que suposa un descens del 40,58%, respecte de la setmana anterior, en la que va haver-hi 3.152. El descens de casos en residències és set punts i mig superior al general de la població. Esta ha sigut la setmana amb menys contagis en residències des de l'última de setembre i suposa un descens del 82,63% del número de contagis setmanals en un mes.

En esta línia, el número de defuncions per Covid-19 en les residències la setmana passada va ser de 37, cosa que suposa un descens del 36,21%, respecte de la setmana anterior, en la que va haver-hi 58.

El número de morts també ha baixat

La patronal lamenta totes les defuncions que s'han produït encara que ha incidit en què esta ha sigut la setmana amb menys morts des de mitjan novembre i suposa un descens del 76,28% de les defuncions acumulades en una setmana, en un mes.

En esta setmana, el 92,05% de les residències del territori valencià està sense casos confirmats i els centres amb casos positius s'han reduït més d'un 83,54% en un mes: de 158 centres amb casos el 12 de febrer a 26 el 12 de març. Això significa, recalca Aerte, que ens trobem en la situació del 21 d'octubre, encara que en eixe moment la tendència era a l'alça i no a la baixa, com ara.

Aerte

AERTE és una entitat sense ànim de lucre fundada l'any 1988, que engloba a quasi la totalitat del sector privat que opera en el territori valencià i està formada per empreses que es dediquen al sector d'atenció a la dependència (majors, salut mental, persones amb discapacitat), prestant serveis a domicili, residencials i de centres de dia en centres propis i de les administracions públiques. 

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari