Destinen 350.000 euros per a minimitzar riscos geològics en set municipis valencians

La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, destaca que «en estes actuacions preval la seguretat de la ciutadania i de les infraestructures afectades»
Maria Josep Amigó destaca que preval la seguretat de la ciutadania i de les infraestructures afectades | Pixabay

L’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha destinat al llarg de 2020  prop de 350.000 euros en actuacions per a minimitzar riscos geològics en set localitats. En tots els casos «l’objectiu era garantir la seguretat de la ciutadania i de les infraestructures i immobles afectats», explica la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó.

Tots els treballs s’han fet per emergència «degut, principalment, a despreniments de blocs de pedra i lliscaments per les pluges», apunta Maria Josep Amigó. Les ajudes han oscil·lat entre el 90 i el 97,5% de l’import total del projecte segons el padró municipal.

En 2020 es van fer treballs de minimització de riscos geològics a Benagéber i Olocau, a la comarca del Camp de Túria; Chelva, en la Serrania; Cullera, a la Ribera; Utiel, a la Plana d’Utiel; i Casas Altas i Ademuz, a la comarca del Rincón de Ademuz.

Les actuacions fetes

Les obres han consistit en la reconstrucció d’un mur en el camí del pantà de Benagéber; la reparació de despreniments en l’ermita del Remedio de Chelva; la restauració del mur de pedra de la font de la Salut a Olocau; la construcció d’un mur en el paratge del Remedio d’Utiel i el camí al llogaret d’Estenas; la reparació d’un mur al carrer Barraca de Casas Altas; la col·locació de pantalles metàl·liques dinàmiques per a evitar despreniments en l’IES Blasco Ibáñez de Cullera; i la reparació del mur de contenció del carrer Boticario d’Ademuz i la instal·lació d’una xarxa de cables per a evitar despreniments en el vessant nord d’Ademuz.

Les obres fetes en 2020 suposen un increment respecte al 2019, en el que es van executar treballs a Zarra, Chelva i Oliva; i els sis de 2018 a Macastre, Xàtiva, el Palomar, Estivella, Tavernes de la Valldigna i Ademuz. Els ajuntaments poden sol·licitar, al llarg de tot l’any, ajuda a la Diputació per a esta tipologia d’intervencions. De fet, en 2021 ja s’ha construït un mur en el barranc de la Daia per a evitar lliscaments al carrer de Cotalba d’Alfauir.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Urgent: Espanya vacunarà amb AstraZeneca fins als 65 anys" "La grua s'emporta el cotxe oficial de Quim Torra en València"