La Diputació d'Alacant invertirà 10 milions d'euros en el nou Pla + Aigua

La Diputació d'Alacant presenta el Pla + Aigua, en el qual invertirà 10 milions d'euros per a infraestructures hidràuliques de sanejament i proveïment


 

Carlos Mazón, President de la Diputació d'Alacant, ha presentat el Pla + Aigua, el qual comptarà amb una inversió de 10 milions d'euros. Mazón ha fet referència a la necessitat urgent d'una aigua permanent a preu de qualitat amb els principis de solidaritat i com un bé d'estat.

També ha ressaltat els 50 milions d'arbres que depenen del transvasament Tajo-Segura, situació que podria deixar a la província d'Alacant "En una situació molt complicada".

A través dels plens, àrees cicle hídriques i les taules d'aigua, la Diputació d'Alacant ha mostrat la preocupació en l'àmbit de l'aigua. "Nosaltres estem treballant i seguim invertint, esta vegada de forma històrica", explica Mazón. D'esta necessitat neix el Pla + Aigua, amb recursos de la Diputació, "des de la responsabilitat i el màxim esforç". A més, s'ha multiplicat per 10 el pressupost que en altres ocasions ha rondat el milió i mig d'euros.

Amb esta inversió que ascendeix als 10 milions d'euros es pretén demostrar que a la província d'Alacant no es malgasta l'aigua. "Fem nostres deures respecte a l'abastament, reg, infraestructures ... ", afirma el president de la Diputació d'Alacant.

En la roda de premsa també ha estat present Ana Serna, vicepresidenta de la Diputació i Diputada del Cicle Hídric. Ana assegura que l'objectiu d'este pla és "Poder donar cobertura a aquelles sol·licituds que per falta de crèdit no es van poder atendre".

A més, la Diputació d'Alacant és conscient de la crisi socioeconòmica derivada per la pandèmia. "Els ajuntaments han de posar els seus recursos en ajudar al ciutadà. La Diputació entén que és el moment d'ajudar a estes altres entitats que ho necessiten", explica Ana Serna.Nova convocatòria d'inversions

 

D'esta manera, s'obre una nova convocatòria de subvencions per a infraestructures hidràuliques de sanejament i proveïment. La inversió serà de 9.500.000 euros a través de dos línies:

Inversions en infraestructures hidràuliques a executar per a ajuntaments i altres ens (5.100.000 euros)
Subvencions a ajuntaments per a obres en infraestructures hidràuliques i instal·lacions (4.400.000 euros),


Pel que fa a les actuacions subvencionables, es valorarà la millora de la captació de recursos hídrics, manteniment i augment de la capacitat d'emmagatzematge en dipòsits. També l'ampliació i millora de les xarxes d'abastament i sanejament i del tractament de l'aigua, noves tecnologies aplicades a la gestió de l'aigua ...

Finalment, s'ampliarà la dotació de la convocatòria d'ajudes a entitats de reg per a la millora de l'eficiència de l'ús d'aigua en regadiu (500.000 euros).

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Saps tot el necessari per a evitar un incendi? 'Stop al Foc' et dona les claus" "El papa Francisco, hospitalitzat a Roma per a ser operat d'un problema de còlon"