El Govern d'Espanya apujarà la gasolina i crearà un tribut per l'ús del cotxe

El Govern elevarà els impostos de dièsel i gasolina i crearà un nou impost en substitució de l'impost de matriculació

El Govern d'Espanya elevarà els impostos de dièsel i gasolina i crearà un nou impost sobre l'ús mitjà real del vehicle en substitució d'altres figures fiscals actuals com l'impost de matriculació.

En el document 'Espanya 2025. Fonaments i propostes per a una Estratègia Nacional de llarg termini' presentat per l'Executiu de Pedro Sánchez, es posa el focus en la importància de garantir la substitució dels vehicles de combustió interna per models 'zero emissions'.

Per a això, caldria desenvolupar una estratègia intersectorial que facilite la creació de l'ecosistema que requereix l'automòbil elèctric, fomentant la seua fabricació a Espanya i impulsant la producció, reutilització i reciclatge de bateries; a més d'incrementar els punts de recàrrega ràpids i incentivar la compra d'estes cotxes.

Per ajustar la fiscalitat del transport per carretera a l'ús real del vehicle, l'Executiu proposa passar de les actuals figures fiscals sobre la compra, la circulació i combustibles a un impost sobre l'ús mitjà real del vehicle que tinga en compte les seues característiques, tant el pes com la seua potència i les seues emissions.


Vehicles compartits

 

En 2050, segons el mateix document, hi haurà menys vehicles privats i més vehicles compartits a les carreteres espanyoles, així com més bicicletes i més transport públic.

"La mobilitat es veurà transformada per la difusió de l'automòbil elèctric, que serà cada vegada més econòmic i competitiu i que constituirà el gruix del parc mòbil espanyol a mitjans de segle", indica el Govern.

Així mateix, l'arribada del vehicle autònom incentivarà esta tendència, ajudant a reduir tant les emissions com el trànsit i alliberant espai públic a les ciutats.Mobilitat a les ciutats

 

Pel que fa a la mobilitat urbana i metropolitana, el Govern potenciarà una Llei de Mobilitat que desenvolupe plans de mobilitat urbana sostenible que consideren com a eixos transversals la salut, la perspectiva de gènere i d'edat, la mitigació i l'adaptació al canvi climàtic o l'educació i la conscienciació, per tal d'impulsar canvis de comportament pel que fa a la mobilitat.

També s'implantaran zones de baixes emissions en els centres de les ciutats i peatges urbans amb l'objectiu de reduir la contaminació de l'aire i la contaminació acústica, així com la sinistralitat viària.

Fomentar l'ús del transport públic, millorant l'eficiència en rutes i freqüències mitjançant tècniques d'intel·ligència artificial o fomentar la mobilitat activa amb carrils bici també són altres de les iniciatives a dur a terme per a la descarbonització de les ciutats.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Alerta: detectada listèria en el salmó fumat marinat amb anet de la marca Royal" "L'aeroport de Castelló ofereix una nova ruta amb Sevilla"