El govern espanyol pacta amb les comunitats l'estratègia de vacunació comuna contra el coronavirus

Es crearà un registre estatal amb informació que serviran les mateixes autonomies
Les Comunitats Autònomes hauran de disposar dels materials, equips i recursos necessaris per administrar les vacunes | Europa Press

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha pactat este dimecres amb les Comunitats Autònomes (CA) una estratègia de vacunació comuna contra el coronavirus que s'elaborarà de forma conjunta. L'estratègia, ha informat Illa durant el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), s'elaborarà de forma conjunta, tindrà en compte l'opinió d'experts en bioètica i de societats científiques i s'aprovarà en el mateix Consell.

Les Comunitats Autònomes, per la seua banda, hauran de disposar dels materials, equips i recursos necessaris per a administrar les vacunes que done el Ministeri de Sanitat. A demés, es crearà un registre estatal de vacunació davant del Covid-19 amb informació de les CA i les Ciutats Autònomes. L'estratègia de vacunació comuna forma part d'un paquet d'actuacions coordinades que, segons Illa, respon a la necessitat de reforçar les mesures de control del Covid-19 amb més vigilància i minimitzar els riscos per a la salut dels grups vulnerables i de la població en general.

D'altra banda, el CISNS ha acordat dur a terme tres noves onades de l'estudi estatal de seroprevalença l'octubre d'este any i el febrer i el juny de l'any que ve. Les proves dutes a terme fins ara han constatat una immunitat del 5% de la població. També s'ha acordat que els cribratges en població asimptomàtica es duguen a terme davall dels criteris dels servicis de Salut Pública de les CA.
 

Finalment, també s'han pres mesures per a reforçar la coordinació amb les entitats locals. D'eixa manera, s'ha acordat recomanar la implementació de mecanismes de comunicació i coordinació intersectorial en l'àmbit local, des de la cooperació entre administracions, i la faena conjunta entre CA i entitats locals.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Més mesures per a garantir la distància social en els col·legis" "PCR per a tots els alumnes de 6é de Medicina de la UCV per 6 positius en coronavirus"