Igualtat estudiarà si s'exigix estar vacunat per a poder ingressar en una residència

Actualment és necessària una PCR negativa per a poder ingressar en un centre
S'estudiarà si s'exigix estar vacunat per a ingressar en les residències valencianes | Europa Press

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, estudiarà amb el sector i la conselleria de Sanitat una nova normativa per a regular com ha de ser la vida en les residències després de la vacunació i si s'establix l'exigència d'estar immunitzat contra el Covid per a poder ingressar.

Oltra, després de reunir-se amb entitats representants de les persones en situació de dependència, ha explicat que d'ací a finals de març, una volta que tota la xarxa estiga vacunada, s'haurà d'aprovar una nova normativa per a «establir canvis que augmenten el confort en els residents». Un dels aspectes que haurà de regular-se és determinar si per a poder ingressar en una residència, a demés d'una PCR negativa com s'exigix ara, també es requerix estar vacunat.

Sobre este tema, ha aclarit que esta nova normativa no té res a vore amb els plans d'escalada i desescalada de les residències que ja estan contemplats en les actual resolució i que estan determinats pel nivell epidemiològic de cada moment del municipi a on se situen.

D'esta manera, ha recordat que este decret regula les restriccions que ha de seguir cada residència en funció de nivell d'alerta del municipi en el que es trobe i que regulen l'eixida de les residències o les visites ordinàries o a les visites de força major que en l'actual resolució ja estan vinculades. «Si un municipi està en alerta 0 o 1 pràcticament es pot fer vida normal en la residència, però si està en alerta 3 o 4 s'establixen moltes restriccions».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Puig afirma que en març es podran «flexibilitzar» les restriccions actuals" "Sanitat crea un nou grup en el pla de vacunació contra el Covid-19"