Illa «creu» que no hi haurà un segon confinament total

El ministre de Sanitat apunta a la primavera com a data per a tindre una vacuna
Imatge d'arxiu del ministre de Sanitat, Salvador Illa | ACN

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha donat per fet que «no hi haurà un segon confinament total». D'esta manera ho ha dit este dilluns, 29 de juny, en una entrevista concedida a 'El Món a RAC1', després de què el titular de Sanitat haja pogut retornar a sa casa, en Catalunya, després de més de quatre mesos de crisi sanitària. Alhora, Illa ha advertit que, «si hem d’aplicar el confinament total, ho farem». Illa considera que els confinaments que es puguen produir seran «'quirúrgics', més locals i territorials».

Per a Illa, «no podem donar per feta una segona onada en la tardor, però l'hem de prevore i estar preparats». «Si vinguera, jo crec que seria d'una intensitat menor», ha explicat en els micròfons de RAC1. El ministre també ha parlat sobre la vacuna del virus, que situa cap a la primavera de 2021. «En Europa ens hem posat d'acord per a comprar les vacunes i distribuir-les equitativament. Fins que no tinguem una vacuna o un tractament eficaç hem de detectar els brots de forma precoç i aïllar», ha recordat.

Primer viatge internacional de Sánchez després del Covid-19

En un altre ordre de coses, el president del Govern, Pedro Sánchez, viatja este dimarts fins a Mauritània per a participar en la cimera internacional sobre Sahel. Es tracta del primer desplaçament internacional del cap de l'Executiu des de què va començar la crisi del Covid-19. En la cimera coincidirà amb el president francés, Emmanuel Macron, i amb el president de Mauritània, Mohamed Ould Ghazouani. De fet, Sánchez i Macron són els dos únics líders europeus que es desplaçaran fins a Mauritània. Sánchez té previst mantindre una trobada bilateral amb el president de Mauritània i farà entrega d'un carregament d'ajuda a este país per a lluitar contra el coronavirus.

Segons la Moncloa, «la cooperació en matèria de gestió de fluxos migratoris és un aspecte central, tot i que no l'únic» de la relació entre els dos països. El president de Mauritània ha convidat als caps d'estat i de Govern dels països del G-5 Sahel, format per Mauritània, Níger, Burkina Faso, Mali i Txad, i alguns líders europeus (França, Alemanya, Itàlia i Espanya). També participarà de la cimera el secretari general de les Nacions Unides, Antonio Guterres, i el president de la Comissió de la Unió Africana, Moussa Faki Mahamat, entre d'altres.

Esta serà la segona volta que Sánchez visita l'Àfrica des de què és president del Govern espanyol. El desembre del 2018 va viatjar fins a Mali.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!