L鈥橧nstitut Valenci脿 de Cultura presenta el Festival Internacional de Jazz de Pen铆scola

L'edici贸 d'enguany comptar脿 amb m茅s concerts que la del 2019
L'edici贸 d'enguany comptar脿 amb 6 concerts | Institut Valenci脿 de Cultura

L鈥橧nstitut Valenci脿 de Cultura ha presentat la 17a edici贸 del Festival Internacional de Jazz de Pen铆scola, el Baix Maestrat (Castell贸), amb la pres猫ncia de la directora adjunta de M煤sica i Cultura Popular de l鈥橧VC, Marga Landete, i el delegat territorial de l鈥橧VC en Castell贸, Alfonso Ribes. El festival, que se celebrar脿 del 24 de juliol a l鈥1 d鈥檃gost en el Palau de Congressos de Pen铆scola, rep la col路laboraci贸 de Transportes Monfort i Transportes Belda, i l鈥檕rganitza l鈥橧VC.

Enguany la programaci贸 estar脿 composta per sis concerts, a difer猫ncia dels quatre de l鈥檈dici贸 de 2019. Seran uns concerts molt variats que donaran forma a una cita estiuenca ja molt consolidada, amb propostes nacionals i internacionals d鈥檃lt铆ssima qualitat i amb els interessants matisos que t茅 el m贸n del 鈥榡azz鈥.

El festival comen莽ar脿 el divendres 24 de juliol a les 20.00 hores amb un espectacle gratu茂t que interpretar脿 la jove Dixieland Jazz Band, que presenta un espectacle de cercaviles basat en la diversi贸 sorollosa, la festa i la for莽a caracter铆stica de la m煤sica tradicional de Nova Orleans.

El mateix dia a les 23.00 hores ser脿 el torn del concert del Scott Hamilton Quartet, amb un dels m茅s grans saxofonistes de la hist貌ria del 鈥榡azz鈥, amb una dilatada carrera i m茅s de trenta discos gravats com a l铆der, del que podrem disfrutar en directe.

Programaci贸

El 26 de juliol, el festival oferir脿 el concert 鈥楩ilm Sessions鈥, de David Pastor & Quartet. 鈥楩ilm Sessions鈥 transforma les melodies de bandes sonores com 鈥楥hinatown鈥 o 鈥楩ebre del dissabte nit鈥 entre altres, en temes que s鈥檕brin a jocs r铆tmics plens d鈥檈spais d鈥檌mprovisaci贸.

El 27 de juliol continua la programaci贸 amb Dorantes i el concert 鈥楨l tiempo por testigo鈥, un 脿lbum que celebra els vint anys d'este revolucionari del piano flamenc elevat a la categoria de mite m茅s enll脿 de l鈥檕rtod貌xia.

El 29 de juliol arriba al festival Patax, la banda de fusi贸 m茅s prominent de l鈥檈stat que ha conquistat escenaris per del m贸n, i que presenta a Pen铆scola un espectacle en qu猫 la fusi贸 entre el flamenc, la m煤sica del Carib, el 鈥榝unk鈥, el 鈥榮oul鈥 i el 鈥榡azz鈥 no deixar脿 ning煤 indiferent.

La cloenda del festival ser脿 dissabte 1 d鈥檃gost amb B谩rbara Breva que, amb una traject貌ria breu per貌 intensa, 茅s una refrescant proposta dins del panorama jazz铆stic nacional. La jornada d鈥檌nauguraci贸 del festival ser脿 totalment gratu茂ta i tots els altres concerts tindran un preu de 10 euros. Els espectacles comen莽aran a les 23.00 hores excepte el dia de la inauguraci贸, que ser脿 a les 20.00 hores.

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!