EN DIRECTE

📸⛈ FOTOS I VÍDEOS TEMPORAL CV: Seguix les últimes hores de la borrasca 'Glòria' minut a minut

L'OCU elabora una llista amb els millors gaspatxos de supermercat

Els que més puntuació han rebut són els que estan elaborats amb productes de millor qualitat, amb menys additius i amb una harmonia entre sabor, textura i calories.
El gaspatxo és el plat estrella de l'estiu | Cedida

 

Amb l'arribada del bon oratge, deixem de costat les sopes per a donar-li pas a plats líquids i refrescants com els gaspatxos. A causa de l'elevat consum d'este producte durant els mesos d'estiu, l'OCU (Organització de Consumidors i Usuaris), ha elaborat una llista en la qual es classifiquen els millors gaspatxos, segons els seus ingredients.

 

Aquells que més puntuació han rebut són els que estan elaborats amb productes de millors qualitats, amb menys additius i amb una harmonia entre sabor, textura i calories quasi perfecta.

 

Aliada, la marca blanca d'El Corte Inglés

En el primer lloc de la llista apareix el gaspatxo tradicional de Aliada, la marca blanca d'El Corte Inglés. Amb una puntuació de quatre punts sobre cinc, els tastadors han destacat que és un producte que conté 2,7 grams de grassa i 2,9 de sucre, procedents de l'oli d'oliva i les verdures triturades. Es comercialitza en envasos d'un litre i suposa un total de 420 calories, el 20% de les recomanades.

 

Aliada és la marca blanca d'El Corte Inglés | El Corte Inglés

 

Gaspatxo Tradicional, també d'El Corte Inglés

En segon lloc, encara que amb la mateixa puntuació, se situa el gaspatxo Tradicional, també d'El Corte Inglés. En este cas, el percentatge de grasses i sucres és un poc elevat en comparació amb l'anterior: uns 3 i uns 2,7 grams, respectivament. En referència al total de calories en un envàs d'un litre, són 450.

 

El Corte Inglés té bons gaspatxos | El Corte Inglés

 

 

El Chef Select de Lidl

En tercer lloc apareix el gaspatxo tradicional de Chef Select, comercialitzat per Lidl. En este cas, el producte ha rebut tres de les cinc estrelles. Té 50 calories per cada 100 ml i, igual que els altres dos anteriors, el percentatge de grassa i sucre procedixen d'ingredients naturals rics en vitamines i grasses monoinsaturades.

 

El gaspatxo de la marca blanca de Lidl és el Chef Select | Lidl

 

 

 

El Santa Teresa

El gaspatxo de la marca Santa Teresa, pel seu costat, ha rebut quatre de les cinc estrelles i és el més calòric amb un 51,1% de calories per cada 100 ml. A més, en comparació amb la resta de gaspatxos que tenen un preu d'1,50 euros, este val més del doble, ja que no és una marca blanca. 

 

El Santa Teresa és el més car | Santa Teresa

 

 

Don Simón també fa gaspatxos

Don Simón no només és famós pels vins o els sucs, també fa gaspatxos, tot i que, segons l'OCU, d'una qualitat nutricional menor que la resta. Els especialistes li va donar un total de tres punts sobre cinc, tot i que van reconéixer que era el que millor sabor tenia. En relació a les calories per cada 100 ml, en tenia 37, i un total de 2,2 grams de grasses i 1,9 de sucre.

 

El gaspatxo de Don Simón és un dels de menys qualitat | Don Simón

 

 

Els de Supersol

El gaspatxo de Supersol empata amb l'anterior i presenta la mateixa quantitat de calories, grasses i sucres. No obstant, hi ha una diferència respecte a la quantitat de fibra, ja que el de Supersol només en conté 0,2 grams.

 

Supersol ha sigut altra de les marques analitzades | Supersol

 

 

Els tres de Mercadona

Finalment, el gaspatxo andalús, tradicional i suau d'Hacendado, la marca blanca de Mercadona, va conseguir tres de les cinc estrelles de l'OCU, i quatre de cinc en l'altra. Cal destacar que l'andalús és dels pocs del mercat que conté pa, el tradicional té un sabor molt més intens i el suau, tot i que té menys ceba, té més sal.

 

Els tres gaspatxos de la marca Hacendado | Mercadona

 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!