Labora obri la inscripció de 90 cursos gratuïts per a aturats

La majoria de les accions formatives permeten que l'alumnat obtinga una titulació oficial que acredita com a professional d'este sector

Edifici amb un cartell roig que fica Labora

Índex Amagar

El Servei Valencià d'Ocupació i Formació, Labora, ha obert el termini d'inscripció per als cursos de formació 2021, amb prop de 90 cursos gratuïts de formació per a persones desocupades.

A cada curs podrà haver un màxim de 10 persones inscrites, per garantir les mesures anti-COVID.

Les persones desocupades inscrites en labora, poden sol·licitar ja una plaça a aquella oferta formativa que més els interesse per millorar el seu currículum.

Per a això hauran d'accedir a Punt Labora a través de l'apartat de Formació. A més, es pot accedir a través de l'APP GVA Punt Labora.

Labora Formació

Els cursos tindran lloc en els Labora Formació, que són centres dedicats a l'ensenyament especialitzat en Formació Professional per a l'Ocupació, amb seus a Alacant, Aldaia, Benicarló, Castelló, Catarroja, Elda, Elx, Gandia, Ontinyent, Orihuela, Paterna, Picanya i València.

En estes centres s'imparteixen diferents cursos amb els quals es poden obtenir certificats de professionalitat. Labora disposa d'un canal de Youtube amb diversos vídeos on explica la importància d'estos centres com a suport a la ciutadania per completar la seua formació i garantir el seu accés al mercat laboral.Models de cursos

Entre els cursos destaquen aquells orientats a treballs d'atenció al públic, com venda de productes i serveis turístics; també s'ofereixen cursos destinats a formació en perruqueria, instrucció de ioga, treballs de fusteria i moble, manteniment de sistemes elèctrics o muntatge de sistemes domòtics i classes d'idiomes en els diferents nivells de perfeccionament, com Anglés o Alemany.

Així mateix, s'imparteixen cursos dirigits a persones amb intenció d'emprendre, com posicionament web i màrqueting digital en cercadors o gestió administrativa i financera del comerç internacional.

També es destina formació a altres sectors especialitzats, com el culinari, amb sumilleria, així com altres cursos de perfeccionament, com a operacions auxiliars de manteniment de carrosseries de vehicles o operacions auxiliars de magatzem en indústries i laboratoris químics.

Les persones aturades que no puguen accedir a estos cursos per falta de formació bàsica, poden accedir a les proves que acrediten les competències clau, i així optar a estes titulacions certificades.

Una formació a mida per a cada territori
Els cursos de formació de Laboratori estan adaptats a les necessitats de cada territori. Així, cada any, es realitza una detecció de necessitats formatives amb l'objectiu d'oferir cursos que siguen útils a les persones aturades i s'adeqüen a la realitat del mercat laboral valencià.

En total, la Conselleria d'Economia Sostenible, a través de Laboratori, oferirà al voltant de 90 cursos que podran beneficiar 900 persones.

La formació es realitzarà exclusivament en els centres propis de Laboratori, denominats Labora Formació. La majoria de les accions formatives oferides permeten que l'alumnat obtinga un certificat de professionalitat oficial que acredita la seua capacitació per a l'exercici de la professió.

Este tipus de certificats és especialment valuós per a les persones desocupades que no compten amb estudis reglats.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari