Late Motiv fa una versió crua de les Falles

Després de saber que les Falles tornen a setembre Andreu Buenafuente i el valencià Pere Aznar fan una versió molt particular de les festes josefines.

Molts són els comentaris dels valencians que han rebut les xarxes socials del programa Late Motiv de Movistar Plus després de la descripció que han fet de les Falles, sembla que no ha estat molt encertada, a pesar que Pere Aznar és valencià, de tota manera hi ha opinions de tota classe. Se sap que este tipo de programes es fan per furgar en l'ull Agen. Hi ha que fan versions no agradables amb humor i hi ha que són veritat encara que una veritat molt descarnada. Aznar i Buenafuente han realitzat una veritat distorsionada de les "Falles Express" en el seu programa Late Motiv de Movistar Plus. Les falles és la festa més esperada i volguda pels valencians i el fet que no es destaque cap aspecte positiu en esta descripció que han fet sembla no haver agradat molt a gran part del poble valencià mentre que altres celebrenaplaudeixen amb esportivitat la desconstrucció de la festa en clau d'humor.

Pere Aznar resumeix en uns pocs minuts el programa de festejos fallers. Així, després de la "mascletà" cal "fregar-se els ulls per la pólvora o perquè esta cançó no siga delicte" en al·lusió al "València en Falles". Segons esta tesi, en l'Ofrena es plora "d'emoció, de ressaca o perquè et fan mal els peus".

<

>

En uns pocs minuts tira per terra el que els fallers gaudeixen tant en falles i que per a ells és sagrat. Una cercavila és "anar tallant els carrers i anar borratxo ballant "si t'ha pillao la vaca, fot-te". I també s'explica el que és el "sopar de sobaquillo" que és "un bocata embolicat en paper Albal que s'emporta en el sobaquillo. No és un acudit".

Pere Aznar segueix fent un humor de les falles distorcionat. "És important pixar al carrer" i de la revetlla explica que "comença amb pasdobles per als majors. I després ve la de legalitzar la marihuana i la de la gaita esta que fa tanta ràbia. I cal vomitar mentrestant".

"A partir d'este moment, tot el que passa en Falles ja no pot eixir per la tele. I això, cinc dies"

Tot s'acaba amb la "cremà". "Ací cal plorar munt i cantar la part de l'himne que se saben tots". Els de fora de València diuen "perquè ho cremen". I les falles "acaben igual sempre. Jo sóc la fallera major i tu un periodista, em preguntes "I demà, què?". "Perquè demà, a començar a preparar les Falles de l'any que ve".

Per a molts valencians realment sembla que el que han fet ha sigut tirar per terra tot el treball d'un any de totes les comissions falleres de la província de València, artistes fallers... per supost que hi ha festa, però no de la manera que des del programa han tractat als fallers i falleres.

Esta escenificació que a tants ha molestat i a altres els ha fet molta gràcia va estar acompanyada d'un monòleg de Buenafuente amb altres festes desplaçades, com serien els San Fermins en novembre o la Fira d'abril en nadal.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Habitatge social per a les dones víctimes de la violència de gènere" "Les institucions valencianes donen suport a la campanya #ExigimoslaIgualdadTrans"