Las mascaretes KN95 són las més eficaces per a filtrar les partícules del coronavirus

Un equip d'investigadors de la Universitat de Cambridge i de la Universitat Northwestern ha fet l'estudi
Ho mostren en l'estudi | Pexels | Karolina Grabowska

Un equip d'investigadors de la Universitat de Cambridge i de la Universitat Northwestern (Regne Unit) ha provat des de samarretes i calcetins fins a pantalons vaquers i bosses d'envasar al buit per a determinar quina classe de material de mascareta és més eficaç per a atrapar les partícules que poden contindre virus com el SARS-CoV-2, el virus que causa el Covid-19.

En el seu treball, publicat en la revista 'BMJ Open', els investigadors van provar l'eficàcia de diferents teixits per a filtrar partícules d'entre 0,02 i 0,1 micròmetres (aproximadament de la grandària de la majoria dels virus) a altes velocitats, comparables a la tos o la respiració pesada. També van provar les mascaretes KN95 i les quirúrgiques.

Els resultats mostren que la majoria dels teixits que s'usen habitualment en les mascaretes no clíniques són eficaces per a filtrar les partícules. Les mascaretes KN95 van ser molt eficaces, encara que una bossa de buit HEPA reutilitzable va superar en alguns aspectes el rendiment de la KN95.

Quant a les mascaretes de fabricació casolana, les fabricades amb múltiples capes de tela van ser més eficaces, i les que també incorporaven una interfície, que normalment s'usa per a endurir els colls, van mostrar una millora significativa en el rendiment. No obstant això, esta millora en el rendiment també va fer que fora més difícil respirar a través d'elles que una màscara KN95.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"URGENT: Augmenten les localitats valencianes amb coronavirus en els últims 3 dies" "ATENCIÓ: Totes les mesures noves implantades en el territori valencià"