Mor un infermer de l'hospital de Llíria pel Covid-19 després d'estar 40 dies en l'UCI

Es tracta del primer professional d'Infermeria en el territori valencià víctima del coronavirus
Ha mort este divendres | FIDR

Un infermer de l'Hospital de Llíria, en el Camp de Túria (València), ha mort este 9 d'octubre per coronavirus després de passar 40 dies ingressat en l'UCI, segons ha informat en un comunicat el sindicat Satse, que ha lamentat la seua pèrdua i ha mostrat les seues condolences a la família.

Segons Satse, es tracta del primer professional d'Infermeria en el territori valencià víctima del Covid-19, i destinat en Urgències de l'Hospital de Llíria. L'infermer, de 60 anys, treballava en este centre des de novembre de 2018, a on va arribar traslladat des de l'Hospital La Fe.

Satse lamenta que «les dades de professionals sanitaris contagiats per Covid-19 en el territori valencià continuen augmentant», de manera que, a data del 25 de setembre, ascendien 3.312. En concret, segons les seues dades, en l'autonomia s'han contagiat 1.068 infermeres i 115 estaven en quarantena.

El sindicat demana millor protecció

El sindicat espera que estes xifres no continuen sumant perquè els infermers i infermeres valencians «puguen continuar vetlant per la salut de tots els ciutadans fent front a este virus amb totes les garanties possibles».

Satse ha subratllat que la mort de l'infermer de l'Hospital de Llíria ratifica en la seua exigència en què els professionals sanitaris «compten amb els equips de protecció adequats i necessaris, i que se'ls facen els test de diagnòstic necessaris al més prompte possible perquè només d'eixa manera s'evitarà el contagi i es podrà fer front al virus amb totes les garanties».

El Sindicat d'Infermeria vol destacar «l'enorme importància que té que els sanitaris compten amb els equips de protecció adequats per a atendre i cuidar a les persones contagiades o sospitoses de tindre el Covid-19».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Monòleg d'Eugeni Alemany en Oliva el pròxim diumenge" "Atenció: Males notícies sobre l'evolució en la vacuna del Covid-19"