El MuVIM homenatjarà al director de cine valencià Berlanga

Puedes leer esta noticia también en castellano pinchando en el botón 'Leer en español'
Lluís García Berlanga | Diputació de València

El Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM) exhibirà l'any 2021 una exposició commemorativa del centenari del director valencià Lluís García Berlanga amb l'objectiu de «reconéixer la seua trajectòria vital, sense el que no es podria entendre el cinema ni bona part de la nostra memòria sentimental».

A demés, des de la Diputació de València han dit que la mostra aproximarà al públic la seua faceta més «íntima i desconeguda» gràcies a la col·laboració dels seus familiars. La Diputació ja està treballant en el disseny de la seua programació expositiva per al 2021, en la que «no podia faltar, i en un lloc destacat, un merescut homenatge a Lluís García Berlanga (1921-2010)».

García Berlanga va ser el gran renovador del cinema espanyol de la postguerra, director de pel·lícules com a 'Benvingut, Mr. Marshall', 'L'escopeta nacional', 'Calabuch' o 'La vaquilla', entre molts altres títols, pels que va ser premiat pels més importants festivals internacionals de cinema.

En 2021, el centenari del seu naixement

El 12 de juny de 2021 es compliran cent anys del seu naixement en València i el MuVIM --«fidel al seu compromís social i a la difusió amb perspectiva crítica de la cultura valenciana i universal»-- no podia deixar passar l'oportunitat de reconéixer l'extensa trajectòria d'este famós cineasta, posseïdor del Premi Príncep d'Astúries de les Arts i membre de la Reial Acadèmia de Belles arts de Sant Ferran, entre altres nombrosos premis.

  

  

d'aproximar-nos a mig segle de la nostra història, la que va de 1950 al 2010

I una volta aconseguida la declaració corresponent, el MuVIM se suma a ella mitjançant l'aportació d'un projecte expositiu que es treballava des de l'any 2019. D'eixa manera, coincidint amb l'efemèride, el MuVIM presentarà una exposició per a conéixer l'extensa obra del cineasta.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La festa de la 'Cordà de Paterna' serà una marca registrada oficial" "Homenatge al grafiti clàssic en el 'Serpis Urban Art Project' de Gandia"