Omplir el dipòsit, 18 euros més que fa un any

A les pujades de l'energia s'han vingut a sumar els elevats preus dels combustibles, que segueixen en línia ascendent des de fa mesos i s'han disparat a valors de rècord

Els experts d'OCU han comparat els preus del combustible en l'actualitat i fa un any.

Des de novembre de 2020 el preu de la gasolina 95 ha pujat més d'un 32% (0,368 euros més al litre), mentre que el dièsel és ara un 36,5% (0,37 euros/litre).

Això suposa, en un dipòsit de 50 litres, un sobrecost de més de 18 euros, en altres paraules: omplir el mateix dipòsit és este any 18 euros més car que l'any passat.

Alça imparable de preus de gasolina

En el gràfic es pot veure l'evolució del preu de la gasolina 95 en els últims 15 anys, i reflecteix la imparable pujada que ha experimentat el combustible en els últims mesos, aconseguint nivells molt elevats: de continuar la tendència, és previsible que abans que finalitze este mes se superen els preus rècord de 2012.

Tria bé on recàrregues

No totes les gasolineres tenen el mateix preu: hi ha estacions de servei més barates. Triar repostar en una cadena barata és sempre molt més rendible... i ara amb més raó.

Fa uns mesos, un complet estudi de preus en cadenes de gasolineres revelava que, en general, les estacions de servei espanyoles tenen un nivell de preus elevat, i que a penes 1 de cada 6 es podia considerar barata. En general, les cadenes low cost, cadenes regionals o estacions lligades a supermercats són les que presenten un millor nivell de preus. També poden trobar-se bons preus en gasolineres lligades a cooperatives agrícoles, per exemple.

El cotxe elèctric una opció

Davant esta situació, i pese a l'alça del preu de l'electricitat, el vehicle elèctric s'està revelant com una alternativa que continua compensant. És cert que el seu preu de compra és en principi més elevat (encara que ara hi ha models amb preus més ajustats), però si tens disponibilitat de càrrega, és una opció que convé plantejar-se, per sostenibilitat i estalvi.

<

>

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Més de 700.000 persones sofreixen diabetis en la Comunitat Valenciana" "La NASA busca candidats per a estar dos mesos en el llit per 11.000 euros"