Paterna deixa entrar a mascotes a edificis i autobusos

La localitat valenciana de Paterna estrena ordenança de Benestar Animal este dijous 1 i permet l'accés d'animals domèstics als espais comuns dels edificis públics administratius i a la xarxa municipal de transport urbà
L'Ajuntament de Paterna deixa entrar a mascotes en edificis i autobusos | Ajuntament de Paterna

La localitat de Paterna, en la comarca de l'Horta (València), estrena ordenança de Benestar Animal este dijous 1 d'abril i permet l'accés d'animals domèstics als espais comuns dels edificis públics administratius i a la xarxa municipal de transport urbà.

El seu objectiu és continuar posicionant-se com a ciutat 'pet friendly'. Amb l'entrada en vigor de la nova ordenança, aprovada per l'executiu socialista al febrer, queda permesa l'entrada d'animals domèstics als espais comuns de les instal·lacions municipals sempre que es complisquen els requisits establits.

Les mascotes podran accedir sempre que vagen proveïts dels mitjans de seguretat concordes a la seua tipologia, com el boç en cas de races perilloses ', o corretja o transportí degudament homologats. No hauran de causar molèsties a la resta de persones que usen les instal·lacions i no accediran a espais A on es dispensen o consumisquen aliments o begudes.

Permeten l'accés de mascotes a la xarxa de transport municipal

També es permetrà l'accés de mascotes a la xarxa municipal de transport en els espais especialment destinats per a animals, sempre ajustant-se a les normes i protocols de l'empresa adjudicatària.


Paterna és un dels municipis espanyols que més diners destina al benestar animal, sis euros per ciutadà de mitjana, i amb esta nova ordenança pretén augmentar la protecció de les mascotes.

Entre altres coses, regula el registre d'ADN caní, garantix el 'sacrifici zero' per a tots els animals, fomenta la tinença responsable de mascotes i regula les conductes que puguen suposar un maltractament físic o psíquic per als animals amb multes de fins a 18.000 euros.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Vueling anuncia dos noves rutes des de València a Menorca i Santiago" "Transportistes demanen a les terminals que òbriguen 24 hores per a evitar el col·lapse"