Paterna inicia una xarxa de voluntaris per a la fabricació de pantalles protectores per al personal sanitari

Ja s'han fet més de 20 pantalles
Veïns i veïnes de Paterna estan bolcats en la iniciativa | Ajuntament de Paterna

Davant l'escassetat d'equips de protecció individual per al personal sanitari, l'Ajuntament de Paterna, en l'Horta (València), ha posat en marxa una xarxa de voluntaris per a la fabricació de pantalles de protecció facial per als treballadors dels centres de salut del municipi. 

Esta solidària iniciativa sorgix fa dos dies a causa de l'oferiment d'un veí de Paterna que es va posar en contacte amb el consistori el diumenge passat per a fabricar des de sa casa màscares protectores de la cara amb una impressora 3D.

Des de llavors, ja són 10 els veïns i veïnes que s'han unit a eixa causa i prop d'una vintena les caretes protectores que s'han fabricat i que agents de la Policia Local de Paterna recullen de les seues cases per a distribuir posteriorment als consultoris mèdics de la ciutat que ho necessiten.

Es gasten com una visera

Estes pantalles, paregudes a les que s'utilitzen per a soldar, es fabriquen a través de la interpretació d'un arxiu informàtic que la impressora en 3D reproduïx utilitzant com a material el PLA, un filament molt versàtil al que se li afig una làmina d'acetat.

Este sistema de protecció, que es col·loca a manera de visera, evita esquitxades en ulls, nas i boca, davant la falta de material sanitari com a ulleres protectores o màscares. L'Ajuntament està col·laborant amb tots aquells veïns que se sumen a esta xarxa, subministrant-los part del material que necessiten per a la confecció d'esta protecció, des de gomes fins a acetat o alcohol.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Estafa: Bloquejen una web que demanava donacions contra el coronavirus" "Ajornat el festival Montgorock de Xàbia a setembre pel coronavirus"