El preu de la llum continua pujant i aconseguirà hui el seu pic més alt

La llum continua encadenant pujades i aconseguirà este dimarts el seu preu més alt des de Filomena amb quasi 91 euros per megawatt hora


El preu mitjà de la llum en el mercat majorista aconseguirà hui el seu nivell més alt el mes de juny, superant la cota dels 90 euros per megawatt hora (MWh).

De fet, l'electricitat registrarà un preu mitjà de 90,95 euros per MWh, un nivell tan sols superat en el que va d'any pels quasi 95 euros per MWh enmig de la tempesta Filomena.

El preu de la llum té un registre en la factura en entorn del 24%, mentre que al voltant del 50-55% correspon als peatges -el cost de les xarxes de transport i distribució- i càrrecs -els costos associats al foment de les renovables, a les extrapeninsulars i les anualitats del dèficit de tarifa- i una mica més del 21% als impostos.

Per este motiu, són moltes les campanyes que s'estan realitzant des de les organitzacions de consumidors reclamant a l'Executiu baixar l'IVA de l'electricitat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Es confirma l'esperat: Arenal Sound cancel·la la seua edició per segon any consecutiu" "Els mitjons més importants del món"