La princesa Leonor defensa el paper dels joves en la lluita per un futur més sostenible i més just

Per tercer any consecutiu, l'Hereva al Tron ha brillat amb llum pròpia en pronunciar el seu discurs en els premis que porten el seu nom

La princesa Leonor ha tancat per tercera vegada, als seus 15 anys, la cerimònia de guardons que porten el nom del seu títol, els Premis Princesa d'Astúries. La cerimònia d'enguany, que ha tornat a celebrar-se en el Teatre Campoamor d'Oviedo després que en 2020 l'acte tingués lloc a l'Hotel de la Reconquesta a causa de la pandèmia de coronavirus.

"Un futur més sostenible"

La princesa Leonor va rebre una llarga ovació després del discurs en els premis "Princesa de Asturias". Recordem que Leonor, que ha viatjat des de Gal·les -on estudia el Batxillerat- a Oviedo per a afavorir la gala, ha fet un anomenat en el seu discurs als més joves perquè es fixen en els guardonats i intenten construir així "un futur més sostenible".

"Este món tan interconnectat en el qual vivim permet que tots puguem acostar-nos a les obres dels qui avui rebeu els nostres premis. I, en el meu cas, com a estudiant de Batxillerat, pense en tots els joves que ho poden fer i en el molt que podem aprendre de vosaltres", ha dit.

Un futur "millor per a tots"

La princesa Leonor ha assegurat que conéixer als premiats, així com a les seues obres, "és una cosa que m'ha motivat encara més en la meua tasca de formar-me i estudiar, projecteu sobre nosaltres, sobre els més joves, la certesa que també hem d'aportar, que podem ser importants i mostrar-nos responsables per a tractar de pensar en un futur més sostenible, més just, millor per a tots".

<

>

Estudiar i observar l'obra dels guardonats


"Estudiar i observar la vostra obra, volguts premiats, m'il·lusiona i m'omple de força per a continuar assumint les meues responsabilitats i treballar sempre amb el compromís més gran", ha conclòs.

Guardonats

Els guardonats d'enguany són la sèrbia Marina Abramovic (Arts); la periodista i escriptora estatunidenca Gloria Steinem (Comunicació i Humanitats); l'ONG 'Campaign for Female Education' (Cooperació Internacional); l'escriptor francès Emmanuel Carrère (Lletres) i la nedadora Teresa Perales (Esports).

Completen el palmarés el cuiner José Andrés i el seu ONG 'World Central Kitchen' (Concòrdia); els set investigadors que van desenvolupar algunes de les vacunes contra la Covid-19 (Recerca Científica i Tècnica) i l'economista indi Amartya Sen (Ciències Socials), l'únic que no recollirà de manera presencial el diploma.

<

>

Visita al poble exemplar

La família reial ha completat la seua estada a Astúries hui dissabte amb la visita al poble exemplar de Santa María del Port, en el consell de Somiedo.

<

>

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El TSJ condemna a Barceló a entregar al PP documentació sobre les vacunacions irregular" "Yolanda Díaz garanteix que hi haurà reforma laboral malgrat les «resistències»"