Ximo Puig avança que s'usaran tots els espais adequats per a la vacunació massiva

En estos moments es treballa en dos direccions

Imatge de Ximo Puig en l'homenatge a les víctimes del Covid-9 en Morella
Pfizer està complint i augmentarà la dotació | GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat este divendres que «s'usaran tots aquells espais que siguen adequats quan es tinga la capacitat de fer una vacunació massiva» una volta se supere el problema de l'escassetat de dosis.

D'esta forma s'ha pronunciat, en declaracions als mitjans durant una visita a Torrent, en l'Horta Sud (València), preguntat per la possibilitat d'usar polideportius i altres espais per al procés de vacunació.

Puig ha explicat que en estos moments s'està treballant en dos direccions. D'una banda, en vore exactament les consideracions de les noves vacunes que vindran. En este punt, ha assenyalat que este divendres està reunida la ponència de vacunacions del Ministeri per a definir quina població serà destinatària d'estes vacunes i que este dissabte l'administració valenciana es reunirà per a aprofundir en esta qüestió.


D'altra banda, ha assenyalat que s'està treballant en què «l'esperança de què hi haja en un temps moltes més vacunes exigix una resposta perquè, quan tinguem vacunes que ara són molt escasses», hi haja capacitat de fer una vacunació massiva. I en este sentit, ha indicat que «evidentment s'usaran tots aquells espais que siguen adequats, des de la col·laboració amb empreses i institucions, per a conseguir el màxim nivell de vacunació».

Escassetat de vacunes

En qualsevol cas, Ximo Puig ha recalcat que en este moment «tenim encara el problema de l'escassetat de vacunes, encara que s'han obert les esperances en els últims dies».

«Vegem ja directament com la vacuna d'AstraZeneca va avançant, ja hi ha un compromís real d'arribada a partir de la setmana que ve, hem vist com Pfizer està complint i augmentarà la dotació i estem molt esperançats en la vacuna de Johnson, que és una única dosi i que també podria parlar-se que a partir de març es posaria en funcionament», ha exposat.

En este sentit, Puig ha assenyalat que «es tracta fonamentalment de posar tots els recursos necessaris per a una vacunació massiva en el moment en què siga possible».

D'esta manera, ha apuntat que en estos moments cal «continuar sobretot ateses les persones més vulnerables i que esta és la gran qüestió». «Es tracta de posar totes les vacunacions possibles en residències, hospitals, persones més vulnerables i que desgraciadament en el cas de les persones majors són les més afectades per la letalitat», ha resolt.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari