Joan Ribó: El coronavirus està «pràcticament en tota València»

D'esta manera es desprén de les últimes dades de les aigües residuals
La major presència en les aigües residuals pot estar lligada a l'augment de casos  | EFE

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha mostrat la seua preocupació este dijous perquè les restes de presència del SARS-CoV-2 en les aigües residuals s'han estés «pràcticament a tota la ciutat» durant esta setmana, d'acord amb l'augment dels contagis.

Fa 15 dies, les dades es concentraven en quatre barris de València: Benimaclet-Mestalla, Jesús-Patraix, la Saïdia i la zona confrontant de Campanar i Benicalap. La setmana passada les restes van arribar a una zona més àmplia.

Ara, després de dies de brots associats a espais d'oci, Ribó ha confirmat que el coronavirus està present «pràcticament en tota València» en les seues aigües fecals. «És un motiu de preocupació, efectivament», ha reconegut als periodistes abans del ple municipal de juliol.

Això sí, el primer edil ha remarcat que «pot ser que les dades no tinguen la mateixa intensitat» que les de les últimes setmanes i ha lligat la major presència de restes a l'augment dels casos positius.

Estos resultats formen part del projecte 'SARS-GOAnalytcs' que va arrancar en maig en València per a la detecció precoç de rastres de coronavirus en aigües residuals, tant en l'entrada de depuradores com en els embornals, amb l'objectiu de conéixer diàriament l'evolució de la pandèmia. És una col·laboració entre el CSIC, l'empresa Global Omnium i l'Ajuntament.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Tanca una altra piscina en la Ribera per risc de contagi de coronavirus" "Els 50 brots de coronavirus en el territori valencià"