ÚLTIMA HORA

🔴 Noves i dràstiques mesures des de ja per a tota Espanya

S'activa una alerta sanitària a la Comunitat per la presència d'ou i soja en unes mandonguilles

L'alerta ha arribat de les autoritats sanitàries de Madrid.
Imatge d'arxiu | Cedida

 

L'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN) ha activat una alerta sobre la presència de clara d'ou i soja en un producte preparat de mandonguilles de peix que es ven a la Comunitat.

AECOSAN ha tingut coneixement de la situació a través de la Xarxa d'Alerta Alimentària Nacional (SCIRI), on figurava una alerta realitzada per les autoritats sanitàries de Madrid sobre la presència d'aquests dos ingredients no declarats en l'etiquetatge del producte.

El producte afectat són unes mandonguilles de peix de la marca Yu Chi (En concret, Yu Chi Fish Balls). El producte sobre el qual s'ha activat l'alerta es presenta envasat en bosses de 360 grams, congelat.

Producte comercialitzat a la Comunitat Valenciana

El producte afectat té com a lloc de fabricació la Comunitat de Madrid, i ha sigut distribuït a diverses comunitats autònomes, i altres països europeus. Entre les diferents comunitats es troba la Comunitat Valenciana, a més d'Andalusia, Astúries, Illes Balears, Illes Canàries, Catalunya, País Basc i Múrcia.

Així mateix, el producte es troba a la venda en establiments del Regne Unit, Àustria, Alemanya, França, Eslovàquia, Grècia, Itàlia i Països Baixos.

L'alerta ha sigut transmesa a les autoritats autonòmiques competents en la matèria, així com a les autoritats de cada país afectat, a través de la xarxa d'Alerta Alimentària europea (RASFF).

Recomanació als al·lèrgics

Des de l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició s'ha recomanat a aquells consumidors que tinguen algun tipus d'al·lèrgia a l'ou i/o a la soja, que s'abstinguen de consumir aquestes mandonguilles de peix de Yu Chi si les tenen a casa.

Així mateix, s'ha assenyalat que aquest producte no suposa cap tipus de risc per a la resta de consumidors, que no compten amb aquestes al·lèrgies.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El rei emèrit Joan Carles torna a recordar els moments més tristos de la seua vida" "TERRIBLE: Troben en coma un jove desaparegut a Castella i Lleó"