Sanitat descarta la celebraci贸 de les Falles en mar莽 i demana propostes per al segon semestre de 2021

Es prendran totes les restriccions que siguen necess脿ries
Es mantindran reunions el m茅s prompte possible amb representants dels diferents col路lectius | Cedida

La Secretaria Auton貌mica de Salut P煤blica de la Conselleria de Sanitat ha descartat la celebraci贸 de les Falles de 2021 en el mes de mar莽 i ha animat al col路lectiu faller a treballar propostes de cara en el segon semestre de l'any i amb les restriccions que siguen necess脿ries.

D'esta forma ho ha traslladat la secret脿ria auton貌mica de Salut P煤blica, Isaura Navarro, en una reuni贸 telem脿tica mantinguda este divendres amb la secret脿ria auton貌mica de Cultura, Raquel Tamarit, i amb representants de les Juntes Locals.

Sobre este tema, el regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, ha assegurat que 芦ser脿 impossible, com portem setmanes intuint i donant per fet, la celebraci贸 de la setmana fallera en les seues dates tradicionals禄.

Donar resposta a les preguntes

Galiana ha indicat que es comunicar脿 formalment amb els presidents de les comissions falleres, amb la Junta Central Fallera i el Consell Rector per a traslladar-los directament esta informaci贸 i que 芦a partir d'ara s'obri un per铆ode de reflexi贸 conjunta per a prendre decisions, tal com hem fet fins ara禄.

A dem茅s, ha avan莽at que per a tancar l'exercici faller 2020-2021 i donar resposta a les preguntes que han fet arribar des de les comissions falleres sobre q眉estions organitzatives, la Junta Central Fallera proposar脿 un calendari per a estos assumptes interns, com per exemple la nova elecci贸 de presidents, el tancament de la comptabilitat o l'elecci贸 de vocals de sectors, entre altres. Amb esta mateixa finalitat ha convocat un Ple Extraordinari de JCF per al dimarts 19 de gener.

Galiana ha remarcat que des de Junta Central Fallera 芦hem sigut i serem conseq眉ents amb totes les mesures sanit脿ries decretades per les autoritats competents禄. 芦Posarem sempre per davant la salut de tot el col路lectiu, com hem fet fins ara禄, ha afegit.

Reunions per a valorar la situaci贸

En esta l铆nia, ha indicat que es mantindran reunions el m茅s prompte possible amb representants dels diferents col路lectius, federacions, gremis, directiva i delegats de JCF per a 芦valorar l'actual situaci贸, el futur de la nostra festa i les possibles ajudes als sectors implicats禄 i ha remarcat que qualsevol acord, evidentment, haur脿 de ser ratificat posteriorment per l'Assemblea General.

D'altra banda, l'edil ha traslladat de nou a la secret脿ria auton貌mica la possibilitat de comptar amb els casals com a centres log铆stics per a ajudar en el proc茅s de vacunaci贸 contra la Covid-19. 芦Els fallers hem estat, estem i estarem per a ser part de la soluci贸, les Falles s贸n molt m茅s que una festa, som cultura i som solidaritat禄, ha asseverat Galiana.

El president de JCF demanar脿 a la resta d'administracions p煤bliques implicaci贸 activa en la reactivaci贸 de la festa de les Falles i el seu manteniment com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

芦Com a col路lectiu hem estat a l'altura de les circumst脿ncies des que el passat 10 de mar莽 es van suspendre les Falles. Hem mostrat un comportament exemplar en l'organitzaci贸 de les diferents activitats fetes fins ara i estic conven莽ut que continuarem fent-ho禄, ha postil路lat.

Finalment, Galiana ha empla莽at a valorar i treballar les repercussions econ貌miques, al mateix temps que ha garantit que les Falles no pararan. 芦Ens reinventarem, ens cuidarem i, quan siga possible i les autoritats sanit脿ries d'esta manera ho consideren, tornarem a eixir al carrer per a celebrar que volem acabar amb tot el que no ens agrada i donar vida a coses millors禄, ha afirmat.

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

"Els estudiants valencians exigixen ex脿mens online" "Pillen a l'autor de l'incendi que va acabar amb la mort d'un menor en Val猫ncia"