Sanitat implanta el wifi a tots els hospitals públics de la Comunitat Valenciana

Aquesta xarxa wifi permet la navegació lliure des dels dispositius mòbils de persones usuàries.
Imatge d'arxiu de l'Hospital La Fe de València | Conselleria de Sanitat

 

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha implantat en tots els hospitals de la xarxa pública de la Comunitat Valenciana la infraestructura requerida perquè els i les pacients i els seus familiars i acompanyants puguen usar un servei de wifi lliure per a accés a Internet.

Aquesta xarxa wifi de cortesia, dita WIFI-SANITAT, permet la navegació lliure des dels dispositius mòbils de persones usuàries, possibilitant la consulta dels seus correus electrònics, xarxes socials, aplicacions i pàgines web, ha informat la Generalitat en un comunicat.

Segons ha manifestat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, aquesta iniciativa "forma part del pla d'humanització que està duent a terme la Conselleria de Sanitat i la finalitat de la qual és oferir major confort, tant a pacients com a professionals, en els centres públics sanitaris".

La infraestructura física que forma la Xarxa Corporativa Sense fil és única en cada hospital i es gestiona de manera centralitzada i s'ha reservat una amplada de banda per a navegació lliure no tutelada per a l'ús per part de pacients i acompanyants i un altre per a ús exclusiu dels professionals.

Així, el personal sanitari podrà realitzar les anotacions en la història clínica o la dispensació de medicaments, de manera que sempre estiga garantida la seguretat de l'accés a les dades clíniques per als professionals que el requerisquen i es preserve la confidencialitat de la informació.

El desplegament s'ha realitzat en les àrees de l'hospital en les quals les persones són ateses i tenen especial rellevància les àrees d'hospitalització pediàtrica i les zones d'hospital de dia, on s'atén pacients que reben tractaments oncològics o d'hemodiàlisi.

Segons les mateixes fonts, aquestes persones podran veure alleujada l'espera mentre estan sotmesos al seu tractament terapèutic gràcies a l'ús gratuït d'Internet.

Així mateix, el servei està disponible en les àrees d'Urgències, de Consultes Externes i d'Hospitalització.

Aquest servei de wifi lliure no afecta l'ús que els professionals sanitaris requereixen la infraestructura de xarxa per a ús clínic i per això, tindrà paràmetres que realitzen desconnexions automàtiques dels dispositius dels usuaris davant períodes prolongats de no utilització.

Al llarg del mes de març es fixarà als hospitals la cartelleria indicativa de les condicions d'ús de WIFI-SANITAT, així com les contrasenyes per a accés al servei, que tindrà unes característiques anàlogues a les que s'ofereixen en altres espais públics, com els aeroports.

Aquest servei completa l'oferta d'entreteniment a la disposició dels pacients, que ja es va iniciar amb la posada en marxa del servei de TV gratuït als hospitals.

Amb tots dos serveis la Conselleria de Sanitat ofereix a les persones del sistema públic de salut un entorn més amigable mentre són atesos en les dependències hospitalàries.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ATENCIÓ: Les Proves d'Accés a la Universitat es realitzaran els dies 4, 5 i 6 de juny" "ATENCIÓ: Ford preveu un ERTE entre març i maig per la caiguda de la demanda"