L'Hospital General d'Alacant haurà de donar explicacions sobre la vacunació del bisbe Jesús Murgui

Murgui va rebre la primera dosi de la vacuna de Pzifer el passat 8 de gener en la Casa Sacerdotal d'Alacant
Investiguen la vacunació del bisbe d'Orihuela-Alacant | iStockPhoto (Teka77)

Actualització 05/02/2021 a les 11.30 hores. L'Hospital General de la ciutat d'Alacant haurà de donar explicacions sobre la vacunació del bisbe d'Orihuela-Alacant, Jesús Murgui, ja que va ser el seu departament el que va organitzar la vacunació dels rectors jubilats i dependents que viuen en la Casa Sacerdotal, lloc a on es va vacunar Murgui el 8 de gener, fora del seu termini.

Segons ha avançat el diari 'Información', la Conselleria de Sanitat ha explicat que el procediment davant d'esta classe de casos en els que se sospita que hi ha una irregularitat és que Salut Pública envie un escrit al departament de l'Hospital d'Alacant per a expliquen el procés de vacunació que van seguir.

Sanitat investiga la vacunació contra el Covid-19 del bisbe d'Orihuela-Alacant

La Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana ha obert una investigació sobre la vacunació contra el Covid-19 del bisbe d'Orihuela-Alacant, Jesús Murgui, i determinar si esta s'ha produït o no de manera irregular. Per part seua, la Diòcesi nega que haja buscat «cap tracte de favor sanitari» i asseguren que «ha complit el protocol prescrit, com en les altres situacions sanitàries que ha viscut».

Segons publica El Confidencial, Murgui va rebre la primera dosi de la vacuna de Pzifer el passat 8 de gener. Ho hauria fet en la residència de la Casa Sacerdotal d'Alacant, un edifici amb habitacions destinades a albergar estades fixes i temporals de sacerdots de la Diòcesi.

Tal com detalle el mitjà, en este edifici hi ha una planta específica per a «sacerdots» assistits ja jubilats. De la mateixa manera, Murgui hauria rebut la vacuna al costat de l'equip directiu que gestiona la casa sacerdotal, integrat per dos reverends.

Fonts de Sanitat han confirmat a Europa Press que s'ha obert una investigació per a tractar d'esclarir els fets i per què el nom del bisbe no figurava en la llista de persones que presumptament s'haurien vacunat sense ser grup prioritari. Per part seua, des de la Diòcesi s'ha fet públic un comunicat en el que s'explica que el bisbe, Jesús Murgui va rebre la primera dosi de la vacuna el passat 8 de gener, al costat dels sacerdots vinculats amb la Casa Sacerdotal d'Alacant.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Xirivella programa sessions d'exercici en línia per a la població" "Atenció: Tornen a pujar els contagis de coronavirus en Espanya"