Sanitat invertirà més de 64 milions d'euros per a reforçar l'atenció durant el període estival

Sanitat contractarà més de 6.500 professionals per a cobrir el Pla de Vacances i reforçar l'Atenció Primària a l'estiu

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública contractarà més 6.500 professionals per a poder mantindre el ritme assistencial durant el període estival, i cobrir, d'una banda, les vacances del personal sanitari, i d'altra banda, reforçar l'Atenció Primària en zones costaneres.

De fet, la inversió total de Sanitat ascendeix a més de 64 milions d'euros per a poder activar el Pla de Vacances i el Pla de Reforços d'Estiu.

Segons la consellera de Sanitat, Ana Barceló, “este pressupost ens permetrà mantindre el ritme assistencial habitual durant este estiu. I per a això, contractarem personal per a cobrir les vacances i reforçarem les zones costaneres amb un major nombre de professionals, que és on es produeix una major afluència de gent”. Tot això al marge dels més de 6.000 contractes que, en paral·lel, es formalitzaren a partir del dimarts dia 1 fins a final d'any.

“La finalitat és respondre a les necessitats assistencials de cada moment, i que, durant este estiu, tant els ciutadans i ciutadanes de la Comunitat Valenciana com les persones que es desplacen a la nostra costa valenciana, reben la millor atenció sanitària” ha afegit la consellera.

En este sentit, per al Pla de Vacances, la Conselleria de Sanitat té prevista una inversió de 59,6 milions d'euros, la qual cosa suposa 1,9 milions més que l'any anterior. Este pressupost permetrà la contractació de més de 6.000 professionals que cobriran les vacances de personal del sistema sanitari públic en el període comprés entre l'1 de juliol i 30 de setembre.

D'altra banda, Sanitat ha incrementat el pressupost destinat a reforçar les zones costaneres, que són aquelles amb major afluència turística durant l'estiu. Es tracta del Pla de Reforços d'Estiu, en el qual la Conselleria invertirà este any 4,5 milions d'euros, destinats a la contractació de prop de professionals.

En concret, d'estos professionals, la major part reforçaran l'Atenció Primària i la resta són per al reforç del Servei d'Urgències i emergències.Més de 6.000 contractes de reforç COVID-19


D'altra banda, Sanitat ha incrementat el pressupost destinat a reforçar les zones costaneres, que són aquelles amb major afluència turística durant l'estiu. Es tracta del Pla de Reforços d'Estiu, en el qual la Conselleria invertirà este any 4,5 milions d'euros, destinats a la contractació de prop de 500 professionals.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Coneixes la nova opció de WhatsApp per a ocultar els teus missatges més privats?" "Treballeu des de casa? Les claus de la Llei de Teletreball"